Pita, Foto: Printscreen/Youtube/Hrana i Vino SR

NJAAAM

IDEALNA ZA DORUČAK ILI VEČERU ZA VREME POSTA: Pita sa pečurkama na VODI (RECEPT)

Kada je pečeno, prekriti vlažnom krpom da odmekani

Objavljeno: 23.11.2021. 21:02h

Jeftina, jednostavna za pripremu i niskokalorična pita.

Potrebno je: pakovanje šampinjona,1/2 glavice luka, 1/4 praziluka, 1 šolja mlevenog paradjza, kore za pitu, so, biber, mešavina začina, origano, voda.

Priprema: Luk, praziluk i pečurke sitno iseckati. U keramički ili teflonski tiganj sipati šolju mlevenog paradajza i na njemu prodinstati luk, praziluk i pečurke, dodati so i začine po ukusu. Kore iseći na 3 duže trake, i ređati jednu na drugu, a između premazati vodom, kečapom ili mlevenim paradjzom. Treću koru premazati pripremljenom smesom i saviti u trougao. Trouglove slagati na papir za pečenje u đuvečaru. Peći dok ne porumeni na 200 stepeni. Kada je pečeno, prekriti vlažnom krpom da odmekani.

(Espreso / Pink)