Foto: Starsport©

važna lekcija

PARTIZAN PROSUO +17 SA POLUVREMENA: Panatinaikos ide u finale! Crno-beli sutra protiv Ulma u 16h za treće mesto.

Važna lekcija za mladu ekipu Partizana

Objavljeno: 18.09.2021. 21:05h > 21:17h

Mnogo oscilacija. To je glavni utisak prijateljskog sudara Panatinaikosa i Partizana. Crno-beli su vodili sa 17 poena prednosti na poluvremenu, ali su u nastavku dozvolili grogiranom protivniku da se vrati i preokrene. Zeleni su prvo izjednačili na oko pet minuta pre kraja, a zatim i priveli meč u svoju korist u produžetku - 89:85 (80:80) .

Dva različita poluvremena odigrala je četa Željka Obradovića. U prvih 20 minuta Partizan je bio dominantan, dok je u drugom PAO sa dosta agresivnijom igrom uspeo da izniveliše situaciju. Na pet minuta pre kraja domaći tim se vratio u egal situaciju i suštinski restartovao sve što je pre toga urađeno. Domaći su u poslednji minut ušli sa tri poena prednosti, a onda je Zagorac na 38 sekundi pre kraja ubacio trojku za izjednačenje. Madar je promašio dva šuta za pobedu, a onda i Peri, tako da je meč otišao u produžetak.

Tamo se Parni valjak slabije snašao, Papapetru je ubacio trojku na 38 sekund do kraja i tu rešio utakmicu.

Crno-beli su u Atinu otputovali sa povređenim Aleksom Avramovićem i Alenom Smailagićem, s tim što je Avramović ipak uspeo na vreme da se oporavi i zauzme mesto u timu protiv Zelenih, dok popularni Smajli nije bio u timu.

Željko Obradović je izašao uz gromoglasne aplauze, održan je i minut ćutanja za Dušana Ivkovića, a na parketu se Partizan na startu deula bolje snašao i ranije je uspeo da nametne svoj ritam. Očekivano se igralo na mali broj poena. Posebno je odbrana crno-belih bila na nivou jer je domaćin za 10 minuta dao samo 14 poena.

Brzo su Zeleni upali u Partizanovu mašinu, stigli su crno-beli posle trojke Trifunovića do 36:20, tako da u tim momentima nije baš bilo najjasnije ko je evroligaš, a ko će naredne sezone igrati u Evrokupu.

Ledej je već posle prvog poluvremena bio na devet poena, raspoloženi Trifunović je dodao poen manje, Partizan je gađao za tri poena 5/9 i zato je zasluženo vodio sa čak 17 poena prednosti. Obradović je mogao da bude zadovoljan, dok je sa druge strane Priftis bio prilično ljut i to nije krio gestikulacijama pored terena.

Jasno je da je tražio reakciju svojih izabranika u drugom poluvremenu i upravo se to i dogodilo, pa su Atinjani krenuli sa značajno agresivnijom igrom, pre svega odbranom. Parni valjak se nije baš najbolje snašao i pred poslednju deonicu poneo je devet poena prednosti posle dobrih poteza Madara i Trifunovića.

Pokušavao je Obradović sa različitim kombinacijama u toku utakmice, koristio je pripremni meč baš u te svrhe, pa je držao u poslednjoj deonici Madara i Mura u isto vreme na parketu, dakle igrao je sa dvojicom plejmejkera.

Sa druge strane Evans je pravio najveće probleme Partizanu i ukazao mu, uz Papajanisa, na probleme u reketu.

Kako je meč odmicao, Partizan je upadao u sve veće probleme, a Zeleni su se u potpunosti vratili u igru.

Uskoro opširnije...

(Espreso/Mozzart sport)