KOD DUDE NI DRAŽEN PETROVIĆ NIJE SMEO DA ZAKASNI: Zoranova priča kako je zbog RAĐINOG PORŠEA razbesneo Ivkovića!
Foto: EPA/Matteo Bazzi

DUDA JE BIO AUTORITET

KOD DUDE NI DRAŽEN PETROVIĆ NIJE SMEO DA ZAKASNI: Zoranova priča kako je zbog RAĐINOG PORŠEA razbesneo Ivkovića!

"Tamo nas je na recepciji čekao fizioterapeut reprezentacije i sav uznemiren rekao 'Duda je proveravao i video da vas nema! Poludeo je, iznervirao se'" - priseća se Zoran

Objavljeno:

Odlazak Dušana Dude Ivkovića u 78. godini pogodio je srpsku javnost i svetsku košarku. Legendarni stručnjak je ostavio nemerljiv trag u igri pod obručima, a u danima posle njegovi smrti, velikani svetske košarke se opraštaju od njega.

Jednu zanimljivu anegdotu o Dudi ispričao je Zoran Sretenović, nekadašnji plej reprezentacije Jugoslavije.

Sretenović je bio dvostruki prvak Evrope sa reprezentacijama Jugoslavije, prvo 1991. pred raspad SFRJ, a onda i 1995. u Atini u dresu SRJ.

"Atina je bila nešto posebno, ali ne bih počeo odatle, već od sankcija prema našoj zemlji 1992. godine. Duda je mnogo truda uložio, organizovao turnire po Grčkoj i vukao reprezentaciju samo da bismo bili što uigraniji i da bismo, kada ukinu sankcije, krenuli na to takmičenje. To nam je dosta pomoglo i za Atinu 1995. godine", počeo je Sretenović u izjavi za "Kurir".

Duda Ivković
foto: Profimedia

On je potom otkrio šta se dešavalo 1991. u Rimu, kada je u Italiji na okupu i dalje bila selekcija stare SFRJ.

"Uvek mi je u glavi situacija iz 1991. Bio sam novajlija, a cela situacija pokazuje kakav je Duda bio psiholog. Imali smo dva slobodna dana, a pošto je Dino Rađa tada igrao u Rimu za Virtus, posle večere smo išli kod njega. On je kupio novog "poršea", pa smo otišli da se provozamo, ali nam je u povratku pukla guma, zbog čega smo kasnili u hotel", priseća se Sretenović.

"Tamo nas je na recepciji čekao fizioterapeut reprezentacije i sav uznemiren rekao 'Duda je proveravao i video da vas nema! Poludeo je, iznervirao se'".

Bila je to neprospavana noć za Sretenovića.

"Znam da Draženu Petroviću nije dozvoljavao da kasni na pripreme. Šta sam onda ja kao nov mogao da očekujem? Otišao sam u sobu, spakovao stvari i nisam mogao da zaspim celu noć. Ujutru sam bio prvi na recepciji, čekao sam Dudu da se izvinim za sinoć, ali nije hteo ni da me sluša. Kasnije mi je na sastanku rekao da to ne sme da se ponovi", otkrio je Sretenović kako se čitava zavrzlama završila, a on ostao deo tima koji je na kraju postao prvak Evrope.

(Espreso/Mondo/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.