Fenomenalna dosetka sa cediljkom, Foto: Prinstcreen/TikTok

kakav trik

HIT VIDEO! Korisnica podelila fantastičan trik za maksimalno LIMUNOVOG SOKA, odmah cediljku U RUKE!

Među zadnjim kuhinjskim pomagalima sigurno je i cedilo za limun odnosno citruseta u koju se umetne polovina limuna a zaim se naprava preklopi i stisne

Objavljeno: 02.08.2021. 15:38h

Koje metode koristiš u ceđenju limuna? Među poslednjim ‘izumima’ svakako je cediljka u koju mnogi umetnu polovinu limuna, preklope uređaj a zatim stisnu kako bi sok iscurio vani. Međutim, ako želiš dobiti maksimalnu količinu soka iz limuna, možda bi najbolje da u obzir uzmeš savet jedne TikTokerke koji je postao viralan.

Bez obzira tražiš li letnje osveženje u hladnoj limunadi, želiš dobiti dragoceni sastojak za kolač ili jednostavno se opskrbiti C vitaminom, mnogi od nas posegnuće za limunovim sokom. Najzdraviji i najbolji je onaj, naravno, kojeg iscedimo iz svežeg ploda. Ali, agrumi koji dozrevaju u jesen, u trgovina su nam dostupni tokom cele godine i to ne baš po najpristupačnijim cenama.

Kako bismo dobili najviše soka od ploda mnogi su isprobali razne trikove i pokušali kupiti najbolje kuhinjsko pomagalo za ceđenje ovog agruma. Među zadnjim kuhinjskim pomagalima sigurno je i cedilo za limun odnosno citruseta u koju se umetne polovina limuna a zaim se naprava preklopi i stisne.

Međutim, prema TikTok korisnici Sarah radi se o pogrešnoj upotrebi u kojoj većina preskače važan korak. Kada se limun preže po pola svakoj od polovina potrebno je odrezati i dno, a zatim se deo može umetnuti u citrusetu i stisnuti. Da je na ovaj način Sarah iskoristila gotovo sav sok limuna vidljivo je iz njenog TikTok videa.

Hoćeš li isprobati ovu zanimljivu metodu?

(Espreso, Miss7)