HLADNA KAFA JE PREPORUČLJIVIJA VIŠE NEGO ŠTO MISLITE: Evo šta se dešava u organizmu kada je pijete
Foto: Printscreen

omiljeni napitak

HLADNA KAFA JE PREPORUČLJIVIJA VIŠE NEGO ŠTO MISLITE: Evo šta se dešava u organizmu kada je pijete

Hladna priprema znači da se stvara manje kiselina, što znači da ova varijanta kafe ne utiče toliko na želudac i smatra se probavljivijom od klasične kafe

Objavljeno: 15:04h

Za mnoge hladna kafa nije ni blizu toliko ukusna poput tople šolje mirisne crne kafe. Međutim, pijenje hladnog omiljenog napitka može imati prednosti. Evo o čemu je reč.

Šolja sveže skuvane tople kafe prava je jutarnja poslastica za mnoge. Uostalom, ima izvrstan okus, zbog kofeina koji sadrži razbuđuje nas te na taj način osigurava savršen početak dana. Međutim, i „Cold Brew Coffee“, tj. hladno „kuvana“ kafa, sada je u trendu i ceni je te pije sve više ljudi. Zašto? Hladna kafa je vrlo finog okusa, a ima i blagotvorne učinke na telo.

Hladna kafa ima ove prednosti

U poređenju s klasičnim pravljanjem kafe, kod hladno kuvane se mlevena zrna preliju hladnom vodom, a zatim se kafa ostavi da stoji osam do 24 sata. Dugo vreme pripreme stvara voćni i sveži okus koji sadrži znatno manje gorkih tvari od tople šolje kafe. Osim toga, hladnom pripremom se stvara manje kiselina, što znači da ova varijanta kafe ne utiče toliko na želudac i smatra se probavljivijom od klasične kafe.

Osim delovanja kofeina, hladno kuvana kafa takođe može pomoći u regulaciji nivoa šećera u krvi, a sadrži i važne tvari poput magnezija, vitamina B3 ili kinidina i lingana, koji sprečavaju kardiovaskularne bolesti.

(Espreso, Miss7)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.