Kathy Jacobs, Foto: prinstcreen/instagram

svaka čast

SA 56 GODINA BRILJIRA KAO BIKINI MODEL NA NASLOVNICAMA OMILJENIH MUŠKIH MAGAZINA: Muškarci pozornost! (FOTO)

Izazovna figura 56- godišnjakinje krasi svetske naslovne strane

Objavljeno: 14.07.2021. 13:44h

Amerikanka Kathy Jacobs prošle se godine u dobi od 56 godina odlučila prijaviti na otvoreni poziv slavnog magazina Sports Illustrated koji je tražio modele za njihovo nadaleko poznato izdanje s kupaćim kostimima. Na audiciji je briljirala i postala prava senzacija.

Najstariji i najniži model

- Ona je živi dokaz da moramo prestati sebi postavljati ograničenja i slaviti netradicionalne načine na koje možemo doći do svojih ciljeva i ostvariti ih. U kratkom roku postala je šampionka borbe protiva ageizma- otkrio je MJ Day, urednik Sports Illustrateda.

Upravo će Kathy biti jedan od odabranih modela koji će krasiti novo izdanje časopisa koje će tržište ugledati 19. jula. Zanimljivo, osim što je najstariji model, Kathy je sa 160 cm ujedno postala i najniži model koji je ikad angažovan za predstavljanje kolekcija kupaćih kostima od strane ovog časopisa.

Godine su samo broj

Ova 57-godišnjakinja je srdačno prihvatila novu ulogu borca protiv ageizma, diskriminacije po starosnoj dobi koja se definiša kao negativan stav prema osobama zbog njihove dobi.

- Iznimna je čast što mi je data mogućnost da predstavljam dame moje dobne grupe. U našim godinama se ne moramo skrivati. Takođe, iskreno sam zahvalna što su me pustili da budem u istom časopisu s devojkama koje su čak mlađe i od moje vlastite kćeri- otkrila je Kathy u razgovoru za Fox News dodavši:

- Život ne prestaje kad dosegneš određenu dob. Zašto se toliko bojimo starenja?- upitala je.

Starenje nije bauk

Otkrila je kako joj je ovaj angažman doneo niz poruka podrške, a ujedno joj je pomogao da se i sama bolje oseća u vlastitom telu.

- Tako mi je puno mlađih devojaka poslalo poruku i reklo: 'Puno vam hvala što ste to učinili, jer se više ne bojim ostariti. Znam da moj život neće završiti kad napustim 30, 40, 50 ili 60.

Dodala je i kako smatra da je gostovanje u ovakvom časopisu doista fantastična prilika.

- Omogućuje ljudima mojih godina da se osećaju lepo, osećaju seksi. To nam daje taj pečat odobravanja da 'nismo za baciti- istaknula je u spomenutom intervjuu.

Iako su joj kritičari poručili "bakice obuci se!", ona ne odustaju od pokazivanja nagog tela i u pedesetima.

Nema pogrešnog načina starenja

Za Kathy ovaj izlet u modni svet nije bio novost, budući da se manekenstvom bavila i u mladosti. Ipak, to ne znači da nije muku mučila sa samopouzdanjem i prihvatanjem svoga tela. Priznala je kako još uvek postoje dani kada joj je teško voljeti njeno telo te se bori s negativnim emocijama.

- Ne postoji pogrešan način starenja, ne postoji pravi način starenja. Ne postoji priručnik. Ako želiš žene omalovažavati zbog njihovih godina, onda znaj da si zapravo ti problem u celoj toj priči. Moramo manje osuđivati ​​jedni druge jer mislim da svako ima svoju definiciju lepote- napomenula je.

Bonus video:

(Espreso, Miss7)