Portparol Kremlja Dmitrij Peskov, Foto: Printscreen/Youtube

portparol kremlja

DMITRIJ PESKOV: Moskva nema razlog da ne veruje BELORUSIJI, EU nema nameru da pronađe uzroke incidenta sa avionom!

Prema njegovim rečima, sam incident i izjave beloruskih vlasti moraju biti predmet nekog pokušaja da se shvati i razume šta se dogodilo

Objavljeno: 26.05.2021. 14:33h

Moskva nema osnova da ne veruje objašnjenjima beloruske strane u vezi sa preduzetim akcijama u situaciji oko aviona Rajanera, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Koliko mi razumemo, Belorusija nije prisilila avion da sleti na njenu inicijativu, već je sledila odgovarajuća pravila koja važe u slučaju dobijanja pretnje, rekao je Peskov u obraćanju novinarima.

- Ovde ne vidimo nijedan razlog da se ne veruje beloruskoj strani, poručio je Peskov, prenosi ruska agencija Tas s.

Napominje i da zvanični Kremlj ne uočava nameru Evropske unije da pronađe prave uzroke hitnog sletanja aviona Rajanera u Minsk.

Prema njegovim rečima, sam incident i izjave beloruskih vlasti moraju biti predmet nekog pokušaja da se shvati i razume šta se dogodilo.

Podsetio je na reči beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka, koji je rekao da pretnja bombom dolazi iz Švajcarske.

- Ako to nije slučaj, onda će neko verovatno to razotkriti. Do sada nismo čuli nikakva demantovanja. Do sada čak nismo čuli nijednu izjavu u kojoj se izražava želja evropskih zemalja da pronađu prave uzroke ovog slučaja, izjavio je Peskov.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)