Foto: AP

O svemu i svačemu

MARJANOVIĆ O ČUVENOM KOLU, ALI I O REPREZENTACIJI: Očekujem poziv selektora, svi su naučili srpsku tradiciju!

Mislim da imamo velike šanse da se kvalifikujemo

Objavljeno: 29.03.2021. 13:02h

Boban Marjanović, centar Dalas Maveriksa, rekao je u razgovoru za Tanjug da bi voleo da igra za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Takođe je rekao i da veruje u siguran plasman na Igre na kvalifikacionom turniru u Beogradu.

- Očekujem poziv selektora Igora Kokoškova da budem sa reprezentacijom ovog leta. Mislim da imamo velike šanse da se kvalifikujemo. Taj turnir je težak, svaka utakmica donosi mnogo, a može da ti se desi da imaš najgori mogući šuterski dan i da izgubiš od bilo koga. Zato fokus mora da bude na svakoj utakmici - ističe Marjanović.

A do tada sledi borba za plasman u plej-of sa Dalasom.

- Zbog korone je sve nepredvidivo. Stvari su se menjale iz dana u dan, ne samo u našem, već u svim ostalim timovima. Ako ti neko u familiji dobije koronu, automatski ideš u karantin, bez obzira da li si pozitivan na testu ili ne. Ako neko u timu dobije virus, ista je situacija. Na početku sezone imali smo dosta problema, nekoliko igrača je dobilo virus. Imali smo manji fond igrača, ali to nije izgovor.

foto: Profimedia

Prema njegovim rečima uvek ima prostora da se igra bolje, ali za sada stvari idu po planu.

- Trenutno imamo težak raspored, na turneji smo po Istoku. Moramo da dobijemo par utakmica na gostovanjima, ne samo kako bismo poboljšali skor, već i gradili samopouzdanje. Važno je da se osećamo dobro u tome što radimo, ali i da znamo da zaplašimo protivnika. Mislim da smo sada na dobrom putu.

Nepisano je pravilo da kad god dobije značajniju minutažu, Boban Marjanović ima zapažen učinak.

Tako je bilo i u prethodnom duelu protiv Nju Orelansa. Maveriksi su doduše poraženi rezultatom 112:103, ali je srpski centar za 29 minuta na parketu zabeležio dabl-dabl učinak - 13 poena, 11 skokova i tri asistencije.

foto: Youtube / Printscreen, ž

Na pitanje da li smatra da zaslužuje veću minutažu, Marjanović odgovara:

- Svi smo mi profesonalci i samo radimo svoj posao na najbolji mogući način. Osećam samopouzdanje, bez bilo kakve treme stupam na teren, tako da je to lepo iskustvo. Košarku igramo da bismo se osećali lepo i ja sam se zabvaljao na terernu. jedino je nedostajala pobeda. Ono što je potrebno zadržati je konstantnost u igri i u minutima na parketu. Zato treba biti zahvalan na svemu što dobiješ. Uvek može da se teži nečemu višem, ali sve što dobiješ treba da iskoristiš na najbolji mogući način.

U svim ekipama u NBA ligi u kojima je igrao, Boban Marjanović bio je katalizator sjajne atmosfere. Ista situacija je i u Dalasu. Igrači Maveriksa se sjajno zabavljaju, a nije im strano da na zagrevanju zaigraju i srpsko kolo, o čemu je posvedočio i video snimak sa zagrevanja pred jednu utakmicu:

- Dosta igrača iz Dalasa zna da igra kolo, kao i par ljudi iz stručnog štaba. Za užičko kolo znaju još iz mehura koji se prošle sezone igrao u Orlandu. Tamo smo imali nekoliko slobodnih dana, Luka i ja smo došli na ideju da pustimo užičko kolo i zaigramo. Ostali su nam se pridružili i naučili, a Dorijan Fini Smit zna da igra odlično.

(Espreso/Tanjug)