Foto: Printscreen/Twitter/@DailyMirror

prestupnik-povratnik

GOLMAN SILOVAO ŽENE PO TOALETIMA NOĆNIH KLUBOVA: Reprezentativac "zaglavio" deset godina zatvora!

Kamera ga je snimila, ali je osuđen i na osnovu svedočenja tri prethodne žrtve, jedne žene koju je silovao i dve koje je pokušao da siluje

Objavljeno: 19.03.2021. 19:27h

Bivši fudbaler Bristol sitija i reprezentativac Sijera Leonea, Alhadži Sesaj, osuđen je na deset godina zatvora zbog silovanja i pokušaja istog zločina.

Golman (22) je pratio žene koje su mu bile meta, šarmirao ih i odvodio do toaleta noćnih klubova, gde je onda pokušavao da ih napastvuje.

Kamera ga je snimila, ali je osuđen i na osnovu svedočenja tri prethodne žrtve, jedne žene koju je silovao i dve koje je pokušao da siluje.

Sudija koji je osudio Sesaja okarakterisao ga je kao opasnog "silovatelja i seksualnog predatora" i pohvalio žrtve koje su otkrile njegove zločine:

- Želim da odam priznanje njihovoj neverovatnoj hrabrosti i jer su prijavile ova krivična dela koja su počinjena nad njima, kao i zbog davanja presudnih dokaza na sudu i podrške našoj istrazi, što je rezultiralo zatvaranjem ovog opasnog seksualnog prestupnika kog čeka duga robija - rekao je Tobi Hajs, sudija na ovom slučaju.

Sesaj je 2019. osuđen zbog pokušaja silovanja kada je zarobio jednu ženu u toaletnoj kabini noćnog kluba u Bristolu i pokušao da je siluje. Ona je ipak uspela da se oslobodi i podigne uzbunu, pa je golman priveden.

(Espreso)