Foto: EPA/Dave Hunt

australijan open

SERENA NIJE USPELA DA STIGNE MARGARET KORT: Osaka furiozno do drugog finala u Melburnu!

Osaka će za treću grend slem titulu u karijeri igrati protiv bolje iz duela Čehinje Karoline Muhove i Amerikanke Dženifer Brejdi

Objavljeno: 18.02.2021. 07:11h

Japanska teniserka Naomi Osaka plasirala se danas u finale Australijan opena u Melburnu, pošto je pobedila 11. teniserku sveta Amerikanku Serenu Vilijams posle dva seta, 6:3, 6:4.

Treća teniserka sveta pobedila je posle 75 minuta i nanela Vilijams treći poraz u četiri međusobna duela. Osaka je četiri puta oduzela servis Vilijams, koja je napravila dva brejka.

To je bila 20. uzastopna pobeda Osake, koja je osvojila Australijan open 2019. godine.

foto: EPA/Jason Szenes

Vilijams je u prvom setu povela sa 2:0 a zatim je 23-godišnja Osaka osvojila pet uzastopnih gemova i preokrenula. Obe su posle toga osvojile po gem na svoj servis i Osaka je povela u meču.

Osaka je već u prvom gemu drugog seta napravila brejk, ali je Vilijams u osmom gemu vratila brejk i izjednačila na 4:4. Japanska teniserka je odmah u narednom gemu napravila novi brejk i posle gema na svoj servis iskoristila je prvu meč loptu i plasirala se u drugo finale u Melburnu u poslednje tri godine.

Ona će za treću grend slem titulu u karijeri igrati protiv bolje iz duela Čehinje Karoline Muhove i Amerikanke Dženifer Brejdi.

Vilijams je u Melburnu pokušavala da izjednači rekord Margaret Kort od 24 grend slem titule. Ona ima sedam trofeja na Australijan openu, a poslednji put trijumfovala je na prvom grend slem turniru u sezoni 2017. godine.

(Espreso/Beta)