NAPUSTIO KONFERENCIJU PA SE VRATIO: Rafael Nadal sprečio ismevanje kao pre nekoliko godina
Foto: Printscreen

poražen

NAPUSTIO KONFERENCIJU PA SE VRATIO: Rafael Nadal sprečio ismevanje kao pre nekoliko godina

Objavljeno:

Rafael Nadal je poražen je danas na Australijan openu od Stefanosa Cicipasa. Iako je vodio sa 2:0 u setovima, protivnik se nije predao. Neverovatan Grk uspeo je da ponovi najbolji rezultat karijere i uđe u novo polufinale u Melburnu.

Na konferenciji posle meča, Nadal je doživeo malu neprijatnost, pa je zbog toga na kratko morao da napusti razgovor. Pet minuta nije bio pred novinarima, pa se kasnije ponovo vratio.

Otkrio je da je izašao, kako bi sprečio "mimove" koji su se pojavili pre nekoliko godina nakon konferencije u Njujorku. I tada je imao grč, pa je reakcija postala hit na društvenim mrežama.

- Pitali ste me da li sam se dobro pripremio i pokazalo se da nisam. Fizički mi je nedostajalo malo više pripreme, nažalost. Nešto slično mi se desilo u Njujorku, jer sam odlučio da se ne povučem, pa je bilo mnogo mimova. To me je mnogo zabolelo tada, ali nadam se da sam sprečio mimove - rekao je Nadal, koji nije želeo nova podsmevanja na njegov račun.

Nadal je španskim novinarima rekao i da mu je bilo potrebno više vremena za trening.

- Istina je da mi je trebalo više vremena za trening, jer nisam mogao da igram ATP kup. Pripreme nisu bile savršene, ali mogao sam da se borim do kraja meča. Bila je to propuštena prilika, ali nadam se da ću ih imati još. Propustio sam mrvicu, tu dodatnu iskru. Stvari nisu krenule onako kako se očekivalo, ali ako ništa vraćem se zdraviji.

Istakao je da je Cicipas igrao bolje od trećeg seta, a da je on napravio nekoliko grešaka koje nije smeo.

- Nisam iskoristio nekoliko lopti koje ne bih smeo da propustim. Imao sam nekoliko važnih grešaka u tajbrejku, koje ne mogu da napravim ako želim da dobijem meč. Dva udarca, jedan forhend... Danas je bio bolji od mene i moram samo da mu čestitam.

- Moram da se vratim kući i da treniram, da bih sledeći put bio bolji. Sledeći put mogu da igram bolje. Dobro sam odigrao prva dva seta, ali takođe je tačno da je Cicipas posle igrao bolje. Njegov adrenalin se probudio. Igrao sam loše samo na 5:5 u petom setu. Bio je visok nivo tenisa. Ovo nije katastrofa, teren je brz i on je servirao veoma dobro - zaključio je Nadal.

A ovako je to bilo pre nekoliko godina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.