CICIPAS NAKON PREOKRETA POSLAO NADALA KUĆI: Za finale sa odličnim Medvedovim!
Foto: EPA/Dean Lewins

australijan open

CICIPAS NAKON PREOKRETA POSLAO NADALA KUĆI: Za finale sa odličnim Medvedovim!

Sjajni Grk će na megdan Danilu Medvedevu u polufinalu prvog Gren slem turira sezone.

Objavljeno: 15:30h

Fantastičan meč u poslednjem četvrtfinalu muškog dela žreba odigrali su Rafael Nadal i Stefanos Cicipas, a mladi Grk nakon velikog preokreta proslavio je plasman u polufinale.

Španac je u prva dva seta poput brzog voza protutnjao kraj grčkog tenisera dozvolivši mu da osvoji samo pet gemova, te se tada činilo kako će legendarni Rafa upisati još jednu rutinsku pobedu.

Ipak, došlo je do velikog preokreta u Cicipasovoj igri. Stefanos je počeo bolje servirati i reternirati što je dovelo do toga da treći set odvede u taj brejk, a ujedno isti nakon bolje igre u trinaestom gemu, na kraju i osvoji.

U četvrtom setu pritisak na Nadalov servis nastavio je rasti. Španski teniser je pravio sve više grešaka, a na njih su ga terale sve bolje i teže lopte koje je slao Cicipas.

Konačno, brejk je došao u devetom gemu tog dela igre, a u idućem je Grk napravio potvrdu oduzetog servisa, te je meč otišao u dramu petog seta.

I tamo je neizvesnost trajala sve do desetog gema gde je Nadalov servis pukao po šavu, a grčki teniser je napravio brejk u gemu gde Nadal nije osvojio niti jedan poen na svom servisu.

U servisu za meč Nadal je spasao dve meč lopte, a Stefanos jednu brejk loptu, ali preokreta nije bilo.

Sjajni Grk će na megdan Danilu Medvedevu u polufinalu prvog Gren slem turira sezone.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.