Foto: KSS.rs

Polufinale Kupa Radivoja Koraća

ZVEZDA U FINALU POSLE NEVIĐENE DRAME U ZAVRŠNICI: Davidovac heroj preokreta!

Polufinale Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Partizana možete pratiti uživo na portalu Espreso

Objavljeno: 13.02.2021. 23:19h > 23:37h

Crvena zvezda je posle velike drame u završnici drugog polufinala protiv Partizana prošla u finale Kupa Radivoja Koraća 79:78.

Crveno beli su gubili tokom celog meča, Partizan je imao čak i dvocifrenu prednost, ali dobra rola u poslednjoj deonici Dejana Davidovca i 24 poena Džordana Lojda doneli su Zvezdi veliko finale koje će se odigrati sutra od 21.00 čas, a protivnik je ekipa Mege.

Prva četvrtina je prošla u kontroli crno-belih koje je služio šut. Konstantno su držali vođstvo, ali nisu mogli da se odlepe, jer su crveno-beli nekako uspevali da drže priključak, pa se na odmor otišlo sa 27:20.

foto: KSS.rs

U drugom periodu, Partizan je nastavio gde je stao, Zvezda je bljesnula na momenat, ali crno-beli ponovo prave seriju i u jednom momentu odlaze na plus devet.

Ipak, i pored lošeg procenta šuta iz igre, ali i sa linije slobodnih bacanja, crveno-beli na poluvreme odlaze sa prihvatljivih šest razlike 46:40.

Nakon velikog odmora, obe ekipe su stegle igru u odbrani, pa se na prve poene čekalo tri minuta, od Partizana, dok je Zvezda za svoje čekala punih pet minuta.

Crno-beli su u tom periodu došli do najveće prednosti plus 11. Međutim, crveno-bele je pokrenuo Uskoković trojkom, potom su istu pogodili O'Brajant i Davidovac, pa su u poslednju deonicu ušli sa minus tri 58:55.

foto: KSS.rs

Kao i u trećoj, Zvezda je krenula u četvrtoj. Partizan je kontrolisao igru, pogađao šuteve, a crveno-beli nisu mogli da postignu koš.

Međutim, Dejan Davidovac je preuzeo ulogu lidera, i svojom rolom vratio ponovo Zvezdu u igru.

Partizan je počeo da greši, a Lojd je doneo zvezdi prvo vođstvo 71:70.

Na kraju penal završnica je odlučila finalistu. Partizan dva puta nije uspeo da realizuje napad, prvo Pejdž, pa Zagorac, ali je Tomas uhvatio loptu, iznudio faul i pogodio oba bacanja i u poslednje 22 sekunde crno-beli su ušli sa pola koša razlike.

Potom je Jaramaz napravio peti faul, a Davidovac je bio precizan oba puta. U narednom napadu Partizan je izgubio loptu, što je bilo dovoljno da Crvena zvezda uđe u finale.

foto: KSS.rs
foto: KSS.rs

Kraj utakmice

IV Četvrtina

40. minut - Partizan je izgubio loptu, Simonović im je neshvatljivo vratio u poslednjoj sekundi, ali nisu pogodili poslednji šut, pobeda Zvezde - 79:78.

40. minut - Zvezda ima napad na 22 sekunde do kraja. Peta lična Jaramaza na Davidovcu osam sekundi pre kraja. Davidovac precizan oba puta - 79:78.

40. minut - Partizan dva puta nije uspeo da realizuje napad, prvo Pejdž pa Zagorac, ali je Tomas uhvatio loptu, iznudio faul i pogodio oba bacanja - 78:77.

40. minut - faul Jaramaza nad Lojdom koji ide na liniju za slobodna bacanja. Pogađa oba, Zvezda opet vodi - 77:76.

FOTO: KSS.rs
FOTO: KSS.rs
FOTO: KSS.rs
FOTO: KSS.rs
FOTO: KSS.rs

39. minut - Davidovac je izgubio loptu, Dangubić je van igre zbog grčeva. Jaramaz je realizovao oba slobodna bacanja - 75:76.

38. minut - Rezultatska klackalica je trenutno na strani Zvezde - 75:74.

36. minut - Partizan je krenuo da pravi greške, i da gubi lopte, što su crveno beli iskoristili i totalno se vratili u igru, a trojkom Lojda i poveli prvi put na utakmici 71:70.

34. minut - Davidovac je preuzeo glavnu rolu i ponovo vratio Zvezdu u igru 65:63.

32. minut - Zvezda je identično kao i treću čertvrtinu počela odlučujuću. Nakon dva minuta nisu uspeli da postignu koš, ali je Partizan sa druge strane siguran i ponovo je povećao prednost 63:55, što je bio znak da Radonjić zatraži tajm aut.

III Četvrtina

30. minut - Iako Crvena zvezda nije punih pet minuta u ovoj četvrtini postigla koš, Partizan nije mogao da se sastavi u napadu, pa je zvezda sa tri dalekometne trojke i strpljivom igrom, stigla na samo 58:55.

28. minut - Serija grešaka crno-belih, što je Zvezda i pored lošeg šuta uspeal da iskoristi i ponovo se vrati u igru, pa je Filipovski zatržio tajm aut 53:48.

26. minut - Zvezda ne može da se sastavi, za šest minuta samo su Uskoković i O'Brajant postigli po trojku, ali Partizan i dalje ima visoku prednost 53:46.

FOTO: KSS.rs
FOTO: KSS.rs
FOTO: KSS.rs
FOTO: KSS.rs
FOTO: KSS.rs

24. minut - Prvi put na utakmicu Partizan ima dvocifrenu prednost. Crveno-beli nisu uspeli da postignu koš u ovoj četvrtini, dok je Partizan dao pet i sada vodi 51:40.

22. minut - Čvrsta odbrana sa obe strane, još nema koša u drugom poluvremenu.

POLUVREME

II Četvrtina

20. minut - Veoma loša četvrtina Crvene zvezde koja je nakon serije od 6:0 stigla na minimalni zaostatak, ali odličan Partizan je na to odgovorio jako i došao do plus devet u jednom momentu. Crveno-beli imaju baš loš procenat šuta, a pogotovo sa linije slobodnih bacanja, pa se na poluvreme otišlo sa prednošću crno-belih 46:40.

17. minut - Dejan Radonjić je zatržio tajm aut nakon serije crno-belih koji su otišli na maksimalnu prednost plus devet 39:30. Crveno-beli su u drugoj deonici postigli samo sedam poena, dok Partizan ima procenat šuta iz igre od čak 65 posto.

FOTO: KSS.rs
FOTO: KSS.rs
FOTO: KSS.rs
FOTO: KSS.rs

15. minut - Ponovo crno-beli brzom igrom u tranziciji i preciznim šutevima prave razliku, dok sa druge strane igrači Crvene zvezde ne mogu da pogode otvorene šuteve 37:30.

12. minut - Čim je krenula druga četvrtina Partizan preko Perkinsa postiže i šestu trojku na meču, sa druge strane preko Uskokovića i Davidovca dolazi na minus dva 30:28, pa je Sašo Filipovski zatražio tajm aut.

I Četvrtina

10. minut - Imao je Partizan momentum u prvoj deonici, stvarao prednost, crno-beli su bili raspoloženi u napadu, pogodili su čak četiri trojke, ali crveno-beli preko O'Brajanta su držali sve vreme priključak i na kraju su stigli do izjednačenja, ali ipak ekipa Saše Filipovskog zbog fantastičnog šuta odlazi na kratki predah sa plus pet 27:22.

8. minut - Jaramaz je iz neverovatne pozicije pogodio trojku, vratio je Jagodić Kuridža, ali Pejdž ponovo pogađa iza linije 6,25, pa crno-beli vode 21:14.

6. minut - Partizan kontroliše ritam utakmice, za sada deluje sigurno u odbrani, dok Crvena zvezda pokušava isiljenim šutevima da dođe do poena, ali ipak je i dalje egal 13:11.

FOTO: KSS.rs
FOTO: KSS.rs
FOTO: KSS.rs
FOTO: KSS.rs

4. minut - Loša početak Zvezde, sem Lojda koji je postigao jedinih pet poena ništa im ne ide od ruke. Sa druge strane crno-beli prave seriju od 6:0 preko Dangubića i Mike 11:5, pa je Dejan radonjić morao da zatraži tajm aut.

2. minut - Odmah na početku utakmice glavne uloge su uzeli Lojd sa jedne i Pejdž sa druge strane koji je vezao pet poena za 5:2.

Utakmica je počela!

Sastavi prijavljeni za Kup:

Crvena zvezda: Dejan Davidovac, Branko Lazić, Ognjen Kuzmić, Dop Rit, Aleksa Uskoković, Ognjen Dobrić, Boriša Simanić, Marko Jagodić Kuridža, Aleksa Radanov, Džordan Lojd, Marko Simonović, Nikola Šaranović i Milutin Vujičić.

Partizan: Erik Mika, Vidan Dronjak, Rade Zagorac, Markus Pejdž, Nemanja Dangubić, Ognjen Jaramaz, Novica Veličković, Džoš Perkins, Nikola Janković, Nikola Radovanović, Rašon Tomas, Uroš Trifunović, Vilijam Mozli.

(Espreso)