Foto: Slobodan Miljević

najnovija vest!

PREMIJERKA ANA BRNABIĆ NAJAVILA VELIKU STVAR O VAKCINI: Pominju se i Kina i Rusija

Ana Brnabić, predsednik Vučić i ministar zdravlja Lončar su u stalnoj komunikaciji sa svim proizvođačima cepiva protiv korone

Objavljeno: 26.12.2020. 20:36h

Premijerka Srbije Ana Brnabić govorila je o nedavno započetoj vakcinaciji u Srbiji, ali i planu imunizacije, odnosno o novim količinama cepiva koje očekujemo već početkom januara.

Premijerka je prva u zemlji primila Fajzerovu vakcinu, pa je upravo odatle počela priču.

- Dobili smo novi najavljeni plan isporuka od Fajzer-Bionteka, očekujemo da će tokom januara u Srbiju doći značajno veće količine te vakcine. Nadamo se da će već 4. januara stići sledeći kontigent. Srbija svakako neće prekidati ovu kampanju vakcinacije. Velika zahvalnost partnerima iz Fajzera, zato što su pokazali ozbiljnost i malena zemlja kakva je Srbija je jedna od prvih koja je potpisala ugovor sa njima. U decembru su smanjili prvu isporuku, jer su generalno smanjili proizvodnju, pa su svima smanjili isporuke. Više će nego nadoknaditi tokom januara - istakla je Ana Brnabić.

Stalni kontakt sa svim proizvođačima

U Srbiju je stiglo 4.870 doza vakcine, a prvobitno je bilo najavljeno 10.000. Premijerka nema dilemu da uskoro stižu daleko veće količine Fajzerove vakcine.

- Imamo odličnu komunikaciju i možemo da se pouzdamo u njih. Pritom, Fajzer je stvarno jedna od najvećih farmaceutskih kompanija na svetu. I predsednik Aleksandar Vučić, i ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ja smo u stalnoj komunikaciji sa ostalim proizvođačima, i očekujem i od kineskih i ruskih partnera određene količine vakcine početkom januara. U tom smislu nećemo imati problema da nastavimo vakcinaciju – zaključila je Ana Brnabić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir)