DOBRO POGLEDAJTE ETIKETU KADA KUPUJETE JOGURT U PRODAVNICI: Ako pronađete ove sastojke, ne kupujte ga ni slučajno!
Foto: Printscreen

VAŽNO!

DOBRO POGLEDAJTE ETIKETU KADA KUPUJETE JOGURT U PRODAVNICI: Ako pronađete ove sastojke, ne kupujte ga ni slučajno!

Jogurt ili kefir su moćne probiotske namirnice, ali ako ovo pročitate na etiketi, ne kupujte ih!

Objavljeno:

Hrana bogata probioticima najčešće je fermentisana, a namirnice u kojoj probiotika ima najviše su turšija, kiseli kupus, jogurt, kefir...

Međutim, nije svejedno koju ćete od njih kupiti, jer neke mogu sadržati supstance koje će "poništiti" dejstvo probiotika.

Najveća greška vezana za kiseli kupus je termička obrada, koja će uništiti žive probiotske kulture, a kada je u pitanju jogurt, dobro pogledajte šta piše na etiketi.

Čak i jogurt ili kefir može biti pun aditiva, neki od njih su tu zbog dužeg roka trajanja, ali neki služe da vas "zavaraju" da ste odabrali zdraviju opciju. Pročitajte i najgore trikove kojima se prodavci služe kada je zdrava hrana u pitanju!

Ako kupujete jogurt sa manjim procentom masnoće, imaće i dalje sličnu gustinu kao punomasni. To je zbog šećera dodatog za ukus, i čitavog spiska drugih sastojaka koji bi trebalo da nadomeste masti, a zadrže ukus i gustinu.

Ako jogurt ima "kilometarski" spisak sastojaka, nemojte ga kupovati, ne želite da unesete u sebe sve te supstance. Naročito obratite pažnju na sadržaj dodatog šećera ili veštačkih zaslađivača, jer su oni povezani sa lošim zdravljem sistema za varenje. Ako je spisak sastojaka kratak i jasan, to je uvek bolja opcija. Isto važi i za voćni jogurt.

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.