Vučić na Batajničkom aerodromu, Foto: Printscreen

uživo na aerodromu

PREDSEDNIKA U BATAJNICI PITALI KOJU ĆE VAKCINU DA PRIMI: Premijerka je primila Fajzerovu vakcinu, ja ću neku drugu!

Sledeće nedelje moguće otvaranje dela Infektivne, pravi je spejs-šatl!

Objavljeno: 25.12.2020. 14:08h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na batajničkom aerodromu, gde je lično dočekao avion pun medicinske pomoći koji je kao gest prijateljstva Srbiji poslao šeik Muhamed bin Zajed iz UAE, odgovorio na pitanje koju će vakcinu protiv korone primiti.

- Premijerka je primila Fajzerovu vakcinu, neku drugu koju odobri naša Agencija primiće predsednik parlamenta, ja takođe, opet neku drugu ministri...Kako bismo pokazali da su sve sigurne - objasnio je Vučić i dodao da je u svoj ovoj nesreći koja nas je zadesila dobro to što smo mnoge bolnice obnovili i izgradili.

Predsednik je rekao i da sledeće nedelje možemo da očekujemo otvaranje obnovljenog dela Infektivne klinike u Beogradu koji, kako je rekao, izgleda kao spejs-šatl.

Stigla multimilionska donacija od šeika i Emirata

Avion sa medicinskom opremom, koju su Ujedinjeni Arapski Emirati poslali kao donaciju Srbiji, sleteo je danas oko 13.30 časova u Beograd, a na vojnom aerodromu Batajnica dočekao ga je predsednik Aleksandar Vučić.

U opremi, vrednoj više miliona evra, su respiratori, skeneri, aparati za magnetnu rezonancu. Ujedinjeni Arapski Emirati su i 29. marta poslali avion sa prvim delom pomoći sa zaštitnim sredstvima za borbu protiv koronavirusa.

Tada je iz UAE stiglo 10 tona pomoći - 13.750 zaštitnih i 15.000 bolničkih odela, 500.000 rukavica, 30.000 sredstava za zaštitu cipela, 20.000 maski, 6.000 sanitizera.

Evo kako napreduje Klinički centar Vojvodine

Bonus video:

(Espreso.co.rs)