PUN MEDICINSKE OPREME: Vučić lično dočekao avion sa višemilionskom donacijom i poručio: POBEDIĆEMO KORONU!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

pomoć

PUN MEDICINSKE OPREME: Vučić lično dočekao avion sa višemilionskom donacijom i poručio: POBEDIĆEMO KORONU!

Avion je pun pomoći i lični je gest prijateljstva šeika Muhameda bin Zajeda i Emirata prema Srbiji!

Objavljeno: 14:43h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić lično je danas na batajničkom aerodromu dočekao avion koji je sleteo iz Ujedinjenih Arapaskih Emirata.

Avion je pun pomoći i lični je gest prijateljstva šeika Muhameda bin Zajeda i Emirata prema Srbiji, naglasio je Vučić i dodao:

- Avion je pun pomoći za borbu protiv korone - respiratora, skenera, skafandera - rekao je Vučić naglasivši da ovim što je u avionu može da se napuni i opremi cela jedna kovid bolnica!

- Hvala puno našim prijateljima iz Emirata, pogledajte šta je sve stiglo. Pobedićemo koronu, u to sam uveren - rekao je predsednik Vučić i dodao:

- Prosek godina umrlih je 65. Dakle, stariji su nam najveće žrtve. Njih moramo najviše da čuvamo.

Prijatelji iz UAE poslali avion "Antonov 124" pun medicinske opreme, ovo je sadržaj:

- Magnetna rezonanca, CT skener, tri mobilna CT skenera, mobilni rendgen, 55 respiratora, 100 kreveta za intenzivnu negu, tri "Hi Flow" respiratora, četiri EKG aparata, tri ultrazvučna aparata, 200 infuzionih pumpi, 200 kiseonik koncentratora od 8 litara, 3.230 merača protoka kiseonika za zid i bocu.

Vučić je kazao da je to pomoć koja Srbiju ne košta ni dinara, čak je i prevoz organizovao veliki prijatelj Srbije iz Ujedinjenih arapskih Emirata, šeik Mohamed. - Ovo nismo ničim zaslužili osim prijateljstva koje imamo sa njim. Ovo je dovoljno za opreme za jednu kovid bolnicu - dodao je on.

- Beskrajno mu hvala na svemu. Oni su rešili pitanje vakcina i mnogo drugoga pre drugih u svetu, jer su ulagali i imali viziju ljudi koji vode tu zemlju - dodao je Vučić.

1 / 8 Foto: Printscreen

Naime, avion sa medicinskom opremom, koju su Ujedinjeni Arapski Emirati poslali kao donaciju Srbiji, sleteo je danas oko 13.30 časova u Beograd, a na vojnom aerodromu Batajnica dočekao ga je predsednik Aleksandar Vučić. U opremi, vrednoj više miliona evra, su respiratori, skeneri, aparati za magnetnu rezonancu.

Ujedinjeni Arapski Emirati su i 29. marta poslali avion sa prvim delom pomoći sa zaštitnim sredstvima za borbu protiv koronavirusa.

Tada je iz UAE stiglo 10 tona pomoći - 13.750 zaštitnih i 15.000 bolničkih odela, 500.000 rukavica, 30.000 sredstava za zaštitu cipela, 20.000 maski, 6.000 sanitizera.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.