Najbolje od svega, lako se i brzo pravi, a nije vam potrebno ni najkvalitetnije, da bi uživali u bogatstvu ukusa., Foto: Profimedia

DIVNO

KUVANO VINO ZA SAVRŠENU ATMOSFERU: Sprema se PRELAKO, ukusno je i JAČA IMUNITET!

A ima li šta bolje od mirisnog, ukusnog i slatkog kuvanog vina, pogotovo kada su dani mračni i magloviti?

Objavljeno: 01.12.2020. 13:33h

Vikend je sjajno vreme da se opustite, odmorite i uživate uz neki dobar film, knjigu ili slično.

Dodajte na to i neki kolač i toplo pićence i ugođaj će biti potpun.

A ima li šta bolje od mirisnog, ukusnog i slatkog kuvanog vina, pogotovo kada su dani mračni i magloviti?

Najbolje od svega, lako se i brzo pravi, a nije vam potrebno ni najkvalitetnije, da bi uživali u bogatstvu ukusa.

Dobre strane kuvanog vina su i što će zamirisati cela kuća na karanfilić i cimet, kao i pomorandžu, pa ako želite da se uživate u neodoljivom zimskom napitku (samo nemojte da preterujete), evo kako da ga napravite.

Potrebno:

  • 1l vina (ili flaša)
  • 2 pomorandže
  • Jabuka
  • Karanfilić
  • Cimet
  • Anis (po izboru)
  • Biber u zrnu
  • Med ili šećer
  • Brendi ili konjak, ukoliko želite da pojačate ukus

Priprema: U veću šerpu sipajte vino, dodajte još polovinu količine vode, a potom dobro operite pomorandže i jabuku i isecite na kriške, pa ubacite u vino.

Dodajte karanfilić, par zrna bibera (pojačavaju ukus), cimet (može mleven, ali je bolje u štapiću, jer ćete u slučaju da koristite mleveni, morati da procedite vino), anis, šećer il med. Najbolje da probate, kada se vino zagreje, jer ćete tako najbolje proceniti da li je dovoljno slatko.

Kuvajte na srednje jakoj vatri, a pre nego što će provriti, smanjite temperaturu, poklopite šerpu i ostavite da se kuva još petnaestak minuta.

Nakon toga, vaše vino je spremno.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Objektiv)