Foto: Profimedia

fenomenalno

IZNENADITE DRAGU OSOBU ODLIČNOM VEČEROM ZA DVOJE: Brza i ukusna pasta po receptu DŽEJMIJA OLIVERA

Ukusna pasta gotova "čas posla"...

Objavljeno: 23.05.2020. 23:50h

Isprobajte ovaj super recept čuvenog kuvara Džejmija Olivera za pastu sa pečurkama i parmezanom.

Sastojci:

150 g testenine

2 čena belog luka

250 g pečuraka (šampinjona, vrganja…)

25 g parmezana

2 kašike pavlake

pola kašike maslinovog ulja

Priprema:

Testeninu skuvajte u slanoj vodi prema uputstvu sa kutije. Procedite, ali sačuvajte pola šolje vode u kojoj se kuvala. U međuvremenu, sitno iseckajte dva čena belog luka.

U dublji tiganj sipajte pola kašike maslinovog ulja, dodajte beli luk kratko prodinstajte (minut), dodajte oprane i iseckane pečurke. Posolite i pobiberite po ukusu, i dinstajte osam minuta, mešajući povremeno. Dodajte skuvanu testeninu i polovinu vode od kuvanja koju ste sačuvali.

Izrendajte parmezan, dodajte u tiganj, umešajte pavlaku i prodinstajte još minut, dva, da se sve lepo sjedini. Ako je potrebno, dospite još malo vode u kojoj se kuvala testenina.

Služite toplo, posuto rendanim parmezanom.

BONUS VIDEO:

(Esperso.rs/Informer)