Proja, Foto: Jelajelena Petrovic
prijatno
Proja bez kapi ulja koja ostaje mekana i sutradan: Ovo ćete tamaniti, za tren oka nestaće sve sa tanjira
Spremite omiljeno jelo brzo i lako.
Objavljeno: 02.11.2025. 17:50h
Bojana Savić
Proja je uvek dobar izbor za ukusan doručak ili večeru.
Sastojci:
- 2 šolje kukuruznog brašna
- 1 šolja pšeničnog brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 šolje kisele vode
- 1 šolja obične vode (mlake)
Priprema:
- Pomešajte sve suve sastojke u jednoj činiji.
- Dodajte kiselu i običnu vodu, pa lagano mešajte dok ne dobijete glatku smesu (gusto kao za palačinke).
- Pleh obložite pek papirom. Sipajte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25-30 minuta, dok ne porumeni.
Ova proja ostaje mekana i sutradan.
Bonus video:
(Espreso/Pink/prenosi:B.S.)