Foto: Bakina kuhinja

iz bakine kuhinje

Palačinka sa šljivama je najlepši desert za koji će vam svi tražiti recept: Tajna savršenog ukusa je ovom triku

Sprema se brzo u plehu i oduševiće i najizbirljivije.

Objavljeno: 24.10.2025. 08:29h

Pripremite se za savršen jesnji desert! Ova "palačinka sa šljivama" nije obična, tanka palačinka. Otkrićete tajnu starinskih domaćica zbog koje je testo neverovatno rastresito i mekano, kao najbolji biskvit za tortu.

Tajna je u triku sa jajima umućenim mikserom zbog kojeg je smesa pahuljasta, a ne gletava kao kod klasičnih palačinki!

Kombinacija sočnih šljiva i prozračnog testa napravljenog uz ovaj genijalan postupak učiniće da ovaj jeftin desert nestane sa stola u sekundi! Sprema se brzo u plehu i oduševiće i najizbirljivije!

foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • lonče od 200 gr brašna+ 1 kašika
  • korica limuna
  • 50 ml ulja
  • 300 ml mleka
  • malo soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Umutiti belanca u čvrst sneg dodati brašno sa praškom za pecivo, limunova korica, žumanca, ulje, mleko, so i sve polako dobro izjednačiti. Sipati u manji dugiljasti pleh pa poređati voće koje imate, ja sam šljive.

Peći na 200 stepeni 40-45 minuta.Posuti vanilin šećerom i obilno prah šecerom. Seći malo prohlađen.

Bonus video:

(Espreso)