Pasta, Foto: Brent Hofacker / Alamy / Alamy / Profimedia

uživajte u ukusu

Obrok iz jedne posude spas je domaćicama kada nemaju mnogo vremena: Pasta sa piletinom po receptu izvrsnog kuvara

Priprema ovog ručka traje svega 10 minuta.

Objavljeno: 11.10.2025. 21:15h

Britanski kuvar Džejmi Oliver veoma često deli brze i jednostavne recepte, koji su idealni za one dane kada nemamo previše vremena da kuvamo, a želimo kvalitetno da se hranimo.

Ova ukusna pasta se sprema za svega 10 minuta i sprema se u jednoj posudi, što znači da nema ni mnogo prljanja sudova, pa ni pranja.

Sastojci:

  • 1 kg pilećih bataka
  • 160 gr crnog luka
  • 160 gr šargarepe
  • 160 gr celera
  • 800 gr pelata
  • 600 gr testenine
  • 100 g halumi sira
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike vinskog sirćeta

Priprema

U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na jakoj vatri pa ispecite pileće batake sa svih strana dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Izvadite ih na tanjir i ostavite na sa strane.

Potom u tiganje stavite iseckani luk, šargarepu i celer, pa prodinstajte pet minuta dok povrće ne omekša.

Vratite piletinu u tiganj i dodajte 2 kašike vinskog sirćeta i pustite da alkohol ispari.

Potom dodajte pelat i malo vode. Pustite ih da provre, pa onda smanjite vatru i kuvajte poklopljeno oko sat vremena povremeno mešajući. Gotovo je kada meso počne da se odvaja od kostiju.

Skinite meso sa kostiju, usitnite ga i vratite u sos, a po potrebi posolite i pobiberite.

Na kraju obarenu testeninu stavite u sos, izrendajte halumi i sve zajedno promešajte.

Bonus video:

(Espreso/Glossy/A.V./prenosi:B.S.)