Spremite pohovane tikvice bez kapi ulja: Majstorski recepet zlata vredan, a ukus nikad bolji nije bio
Tikvice, Foto: Jelajelena Petrovic

prijatno

Spremite pohovane tikvice bez kapi ulja: Majstorski recepet zlata vredan, a ukus nikad bolji nije bio

Omiljen ručak mnogih sada može biti spreman i bez ulja.

Objavljeno:

Ako biste upitali nutricionistu za savet o prelasku na zdravu ishranu, prva stvar koju bi rekao jeste "izbacite slatko, prženo i pohovano". Ali, kao i kod svakog pravila, i ovde postoji izuzetak - koji potiče upravo od nutricionistkinje Jane Domonji Lakatoš.

Naime, Jana je na svom "Instagram" profilu "nutricionista_jana" predstavila recept za pohovane tikvice, omiljen ručak mnogih, ali bez ulja. A šta to znači? Pa, to znači da možemo da uživamo u ovom specijalitetu bez griže savesti i brige o kalorijama.

Sastojci:

  • tikvica od oko 200 g (1 komad)
  • 40 g integralnog brašna(2 kašike)
  • 2 belanceta,
  • 20 g parmezana (1 kašika),
  • 30 g prezli (2 kašike)

Priprema:

Potrebno je naseckati tikvice na tanke kolutove, posoliti i ostaviti ih da odstoje. Za to vreme umutite dva belanceta mikserom.

Kada tikvice puste vodu, uvaljate ih u integralno brašno ( svaki kolut posebno). Zatim sve istresite u umućena belanca i izmešajte.

U posebnom tanjiru napravite miks parmezana i prezli. Zatim svaki kolut tikvice posebno uvaljate u ovu mešavinu.

Pecite na pek-papiru, u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni Celzijusa, oko 20 minuta (okrenite ih nakon 10 minuta, kako bi se ispekle ravnomerno).

Pola ove porcije ima 200 kalorija i odlična je kombinacija uz 150g belog mesa i uz porciju sveže salate (npr. 200 g paradajza). Dobijete obrok koji je vrlo zasitan, a ima samo 400 kalorija, pa ukoliko pazite na ishranu i kilograme, ne morate brinuti.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Ona/prenosi.B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.