Foto: Bakina kuhinja

prijatno

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka

Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Objavljeno: 30.09.2025. 09:31h

Dragi moji pratioci, danas pravimo najsočniju punjenu papriku koju ste ikada probali! Nije to obična punjena paprika, već prelivena punjena paprika sa posebnim, kremastim sosom koji joj daje neverovatnu sočnost i punoću ukusa.

Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak. U ovom videu možete vidite i bakinu tehniku za savršeno punjenje, a ceo proces je jednostavan i lak.

Ispratite korak po korak i uživajte u ovom savršenom jelu. Ne zaboravite da lajkujete i da se pretplatite na kanal!

foto: Bakina kuhinja

Ptrebno je:

  • 500 gr. mlevenog mesa
  • 15 srednjih paprika baburica
  • 1 glavica luka
  • ulje
  • 2 šargarepe
  • 1 jaje
  • 1 kašika belog luka u granulama
  • malo paradajza
  • 100 gr. pirinča
  • 1 kašika začina ili soli
  • malo bibera
  • aleva paprika
  • 200 ml kuvanog paradajza
foto: Bakina kuhinja

Priprema

Papriku oprati i izvaditi drškice sa semenkicama. Luk iseći malo propržiti na ulju dodati rendanu šargarepu, pa kad se malo proprži dodati u mleveno meso i sve rukama dobro izraditia zatim, dodati beli luk, so, biber, alevu papriku i opran pirinač. Sve rukama dobro izmešati.

Puniti nadevom paprike i zatvarati kolutovima paradajza.

Papriku ređati u tepsiju i sipati vodu i malo ulja, poklopiti folijom i staviti u rernu na 220 stepeni C oko 45-50 minuta.

Sipati u rerni preko njih da se paprike zapeku još 15 minuta.

Bonus video:

(Espreso)