poslužite je
Ova domaća sarma je pravi izazov! Kulinarsko je remek-delo, ko uspe da je napravi svaka čast
Bilo da je služite za ručak, večeru ili za posebne prilike, ova sarma će sigurno postati zvezda Vaše trpeze i okupiti celu porodicu oko stola
Predstavljamo Vam recept za pravu domaću sarmu, onu koja miriše na tradiciju i toplinu doma.
Sočno mešano meso, pirinač i začini, umotani u kisele listove kupusa, uz dodatak suvih rebara i tajne bakine kuhinje, čine ovo jelo neodoljivim.
Bilo da je služite za ručak, večeru ili za posebne prilike, ova sarma će sigurno postati zvezda Vaše trpeze i okupiti celu porodicu oko stola
. Pripremite se da cela okolina zamiriše na savršenstvo!
Potrebno je:
1 veća glavica crnog luka ili praziluka
1 glavica kiselog kupusa
150 gr suve mesnate slanine /ja nisam imala/
500 gr ml. mesa mešano
4 čena belog luka
50 gr pirinča
300 gr suvih rebara
1 kašičicu suvog začina
ml biber ml paprika
mast
lovorov list
Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan luk pa dodati seckanu suvu slaninu po želji. Dodati ml papriku po želji tucanu ljutu, ml biber . Skloniti sa šporeta pa dodati ml meso začin i pirinač i rukom izjednačiti.U svaki list ubaciti po 1 kašiku nadeva rasporediti pri dnu saviti ivice i uviti.Redjati u žerpu iuspravno.
U sredinu staviti malo seckanog kupusa pa odozgo suva rebra i opet kupus. Posuti malo paprikom i dodati lovorov list.
Naliti vodom i kuvati na tihih vatri 1,5 sat. Uz sarmu spremiti lepu projaru..
(Espreso)