Kolač, Foto: Tim Hill / Alamy / Profimedia

poslastica

Za 15 minuta dobićete kremastu poslasticu čiji se ukus pamti: Ljubitelji čokolade neće znati kad im je dosta ovoga

Uz nekoliko sastojaka i minimalan trud, dobićete bogat i sočan dezert koji će oduševiti sve goste.

Objavljeno: 11.07.2025. 14:29h

Ako tražite brz i jednostavan recept za savršeno kremastu čokoladnu tortu, koja se pravi za samo 15 minuta i to bez rerne, na pravom ste mestu!

Ova torta je prava poslastica za sve ljubitelje čokolade, a idealna je za one trenutke kada nemate puno vremena za pripremu.

Savršena je za svaku priliku, od iznenadnih poseta do porodičnih okupljanja!

Sastojci:

  • 250 g mlevenog suvog kakao keksa
  • 125 g otopljenog putera

krema:

  • 250 g maskarponea
  • 150 g svežeg sira za mazanje
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 250 ml slatke pavlake

Čokoladni preliv:

  • 50 g crne čokolade
  • 100 g mlečne čokolade
  • 100 ml slatke pavlake

Priprema:

  1. U posudu sipati mleveni kakao keks i otopljeni puter pa dobro promešati. Sipati na dno okruglog kalupa i dobro utabati kašikom.
  2. U jednoj posudi mikserom mutite sveži krem sir i maskarpone oko 1 minut, zatim dodajte slatku pavlaku i nastavite da miksujete. Dodajte i ekstrakt vanile pa sve dobro miksujte dok ne dobijete homogenu gustu kremu. Sipajte je preko utabane baze od keksa.
  3. U jednu posudu na sitno iseckajte ili izlomite mlečnu i crnu čokoladu pa prelijte slatkom pavlakom. Stavite na tihu vatru i mešajte dok se čokolada ne otopi tako da dobijete čokoladnu kremu.
  4. Njom prelijte odozgo belu kremu i sve stavite u frižider da se stisne. Kada se ohladi, preko možete ukrasiti lomljenom mlečnom čokoladom i poslužiti. Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Glossy/E.S./prenosi:B.S.)