Ručak, Foto: Fabin Ponce / Alamy / Alamy / Profimedia
prijatno
Majstorski ručak koji se pravi za 10 minuta: Od ovog jela niko u kući neće ostati gladan, odmah zapišite recept
Sve što je potrebno da napravite ovaj sočan složenac od tikvica i sira biće gotovo za desetak minuta, a onda vam ostaje samo da čekate se ispeče dok se vašim domom širi božanstven miris.
Objavljeno:
Ako tražite jednostavan, lagan i ukusan recept s tikvicama, ovaj neobičan složenac biće pun pogodak jer se ne gubi vreme čak ni za slaganje sastojaka kao za musaku.
Priprema se laka i vrlo brza, a ukus je bogat zahvaljujući parmezanu, bosiljku i maslinovom ulju. Savršen izbor za letnji ručak ili večeru, zar ne?
Sastojci:
- 3 tikvice srednje veličine
- 1 manja glavica crnog luka
- 4 velika jajeta
- 100 g brašna
- 60 g rendanog parmezan + još 2 kašike
- 60 g prezli
- 1 kesica suvog kvasca
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- 1 kašika seckanog bosiljka
- 4 kašike maslinovog ulja
Priprema:
- Uključite rernu da se greje na 180 stepeni.
- Isecite tikvice na tanke kriške, a luk na sitne kockice, pa ih pomešajte u velikoj posudi.
- Dodajte tome jaja, brašno, parmezan, prezle, kvasac, so, biber, maslinovo ulje i seckani bosiljak, pa mešajte dok se ne sjedini.
- Podmažite maslinovim uljem posudu za pečenje, pa sipajte u to smesu s tikvicama i lepo poravnajte.
- Preko svega pospite još malo parmezana, pa pecite oko sat vremena ili dok ne porumeni.
- Služite toplo.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/T.S.R./prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




