Foto: Bakina kuhinja

majstorski

Posno lisnato pecivo sa džemom: Bakin recept koji nema premca i uspeva svima, slatki zalogaji koji se pamte

Obradujte najmilije ovim ukusnim pecivom.

Objavljeno: 18.06.2025. 11:12h

Cela porodica uživaće u slatkim zalogajima, a vaši najmiliji ponovo će vam tražiti ovo posno lisnato pecivo.

Potrebno je:

  • 300 ml mlake vode
  • 550 gr brašna i malo za posipanje
  • 100 -120 gr margarina posnog
  • malo ulja u testo 2 kašike

Priprema:

Kvasac izmrviti U mlakoj vodi pa žicom izmutiti dodati šećer kašičicu. Ubaciti brašno i 2 kašike ulja.

Dodavati brašno i mešati da se dobije glatko testo.

Pokriti da odmori 30 minuta. Istresti na sto podeliti na 6 loptica pa svaku razviti da budu veličine tanjira.

Svaku premazati margarinom i stavljati jednu preko druge.

Zadnja se ne maže. Razviti u veći pravougaonik pa gornj deo premazati margarinom i pokriti preko donje ponovo razviti u dugačak pravougaonik .

Seći po dužini u šire trake. Na kraju trake staviti džem pa polako saviti kao u videu i pritisnuti ivice i iseći praveći dužu kiflu. Ređati u pleh i pokriti da odmore.

Rernu uključiti na 210 stepeni C premazati kifle margarinom i peći 30 min da lepo zarumene. Posuti prah šećerom i vanilin šećerom.

Bonus video:

(Espreso)