prijatno
Posni i hrskav krompir sa susamom i začinima: Majstorski recept iz bakine kuhinje koji je jednostavno neodoljiv
Spolja hrskav, a unutra mekan – idealan prilog ili samostalni obrok.
Tražite posni recept koji će vas oduševiti hrskavošću i bogatstvom ukusa? U Bakinoj kuhinji imamo pravu poslasticu!
Predstavljamo vam mladi krompir sa susamom i začinima koji će postati vaše omiljeno jelo.
Spolja hrskav, a unutra mekan – idealan prilog ili samostalni obrok. Priprema je neverovatno jednostavna, a rezultat je apsolutno savršenstvo koje će vas zaljubiti na prvi zalogaj! Pogledajte video i otkrijte tajnu vrhunskog hrskavog krompira.
Potrebno je:
- 3 veća krompira
- 30 ml ulja
- 1 kašičica ml paprike
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 kašičica suvog začina
- malo peršunovog lista
Priprema:
Krompir oljuštiti oprati i iseći na kocke. Naliti vodom i kuvati 5-7 minuta i cediti.
U činiju sipati ulje, ml papriku, suvi začin čili po želji beli luk i sipati krompir u njega i izmešati.
U kesu sipati susam i ubavciti kromtir i izmešati sa kesom.
Sipati u pleh i peći 30-40 minuta da lepo porumeni. Služiti uz salatu i neku lepu posni čorbicu.
Bonus video:
(Espreso)