Cicvara, Foto: Pruntscreen/Youtube/ Televizija Galaksija 32

tradicija

Ovaj doručak je obavezan na Spasovdan! Čisti creva, probava radi odmah, a sprema se za 1 minut

Cicvara je staro srpsko jelo čiji je glavni sastojak jedan mlečni proizvod. Predstavljamo vam najbolji način pripreme!

Objavljeno: 29.05.2025. 08:22h

Običaj je da se od Nove godine po julijanskom kalendaru do Spasovdana ne pije i ne koristi mleko, a na ovaj praznik obavezno posluži cicvara.

Cicvara je staro srpsko jelo čiji je glavni sastojak jedan mlečni proizvod. Predstavljamo vam najbolji način pripreme.

Sastojci:

300 ml vode

pola kašičice soli

kašika kajmaka

četiri kašike kukuruznog brašna

100 g domaćeg punomasnog sira

Priprema:

Vodu, so i kajmak staviti da proključa.

Zatim smanjiti temperaturu i postepeno dodavati brašno uz neprestano mešanje da se ne stvore grudvice.

Dodati mrvljeni sir i mešati dok cicvara ne počne da se odvaja od šerpe. Kuvati još par minuta. Servirati sa kiselim mlekom. Prijatno!

Bonus video:

(Espreso)