Cicvara, Foto: Pruntscreen/Youtube/ Televizija Galaksija 32
tradicija
Ovaj doručak je obavezan na Spasovdan! Čisti creva, probava radi odmah, a sprema se za 1 minut
Cicvara je staro srpsko jelo čiji je glavni sastojak jedan mlečni proizvod. Predstavljamo vam najbolji način pripreme!
Objavljeno: 29.05.2025. 08:22h
Jelena Jovanović
Cicvara je staro srpsko jelo čiji je glavni sastojak jedan mlečni proizvod. Predstavljamo vam najbolji način pripreme.
Sastojci:
300 ml vode
pola kašičice soli
kašika kajmaka
četiri kašike kukuruznog brašna
100 g domaćeg punomasnog sira
Priprema:
Vodu, so i kajmak staviti da proključa.
Zatim smanjiti temperaturu i postepeno dodavati brašno uz neprestano mešanje da se ne stvore grudvice.
Dodati mrvljeni sir i mešati dok cicvara ne počne da se odvaja od šerpe. Kuvati još par minuta. Servirati sa kiselim mlekom. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso)