Ovo jelo se jede u Turskoj kao doručak: Razlikuje se od bećarca zbog 3 sastojka, mnogo ga je lakše spremiti!
Menemen, Foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

spas za leto

Ovo jelo se jede u Turskoj kao doručak: Razlikuje se od bećarca zbog 3 sastojka, mnogo ga je lakše spremiti!

vo jelo je idealno za one koji traže brz i zdrav obrok, jer je bogato hranjivim sastojcima i vlaknima iz svežeg povrća

Objavljeno:

Menemen je tradicionalno tursko jelo koje se sastoji od sočnog paradajza, paprike, luka i začina, sve prženo u maslinovom ulju. Ovo jednostavno jelo je omiljeno među ljubiteljima turske kuhinje širom sveta.

Menemen se tradicionalno služi sa svežim hlebom ili pita hlebom, a možete ga prilagoditi svom ukusu dodavanjem svežeg peršuna, sira ili začina poput tucane paprike. Ovo jelo je idealno za one koji traže brz i zdrav obrok, jer je bogato hranjivim sastojcima i vlaknima iz svežeg povrća.

Sastojci:

4 jajeta

malo đumbira

4 čena belog luka

1 crni luk

2 veća paradajza

malo feta sira (ili po izboru)

1/2 šolje sosa od paradajza

1/2 ljute papričice

1/2 paprike

2 kašičice mlevene paprike

1/2 kašičice origana

Pripema je sasvim jednostvana:

1 / 11 Foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

Da biste pripremili menemen, prvo ćete iseckati sveže povrće i propržiti ih u tiganju sa malo maslinovog ulja.

Dodajte začine po ukusu, poput soli, bibera i sušene paprike i ostale navedene, za dodatnu aromu.

Kada se povrće omekša, razbijte jaja i dodajte ih u tiganj.

Pažljivo promešajte kako bi se jaja sjedinila sa povrćem, stvarajući bogatu i kremastu teksturu.

Ukoliko želite isprobati autentičan ukus Turske, menemen je savršen izbor. Ovo jednostavno jelo će vas oduševiti svojim ukusom i bogatim aromama.

Bonus video:

01:29

HRANA KOJA JE LEK! Profesor pčelarstva otkrio sve benefite dovoljnog unosa meda: Veoma lako saznajte koja je VAŠA dnevna mera!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.