spas za leto
Ovo jelo se jede u Turskoj kao doručak: Razlikuje se od bećarca zbog 3 sastojka, mnogo ga je lakše spremiti!
vo jelo je idealno za one koji traže brz i zdrav obrok, jer je bogato hranjivim sastojcima i vlaknima iz svežeg povrća
Menemen je tradicionalno tursko jelo koje se sastoji od sočnog paradajza, paprike, luka i začina, sve prženo u maslinovom ulju. Ovo jednostavno jelo je omiljeno među ljubiteljima turske kuhinje širom sveta.
Menemen se tradicionalno služi sa svežim hlebom ili pita hlebom, a možete ga prilagoditi svom ukusu dodavanjem svežeg peršuna, sira ili začina poput tucane paprike. Ovo jelo je idealno za one koji traže brz i zdrav obrok, jer je bogato hranjivim sastojcima i vlaknima iz svežeg povrća.
Sastojci:
4 jajeta
malo đumbira
4 čena belog luka
1 crni luk
2 veća paradajza
malo feta sira (ili po izboru)
1/2 šolje sosa od paradajza
1/2 ljute papričice
1/2 paprike
2 kašičice mlevene paprike
1/2 kašičice origana
Pripema je sasvim jednostvana:
Da biste pripremili menemen, prvo ćete iseckati sveže povrće i propržiti ih u tiganju sa malo maslinovog ulja.
Dodajte začine po ukusu, poput soli, bibera i sušene paprike i ostale navedene, za dodatnu aromu.
Kada se povrće omekša, razbijte jaja i dodajte ih u tiganj.
Pažljivo promešajte kako bi se jaja sjedinila sa povrćem, stvarajući bogatu i kremastu teksturu.
Ukoliko želite isprobati autentičan ukus Turske, menemen je savršen izbor. Ovo jednostavno jelo će vas oduševiti svojim ukusom i bogatim aromama.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!









