Punjena paprika, Foto: Miljan ivkovi / Alamy / Alamy / Profimedia

Za ove punjene paprike ne treba mleveno meso: Za 15 minuta imaćete ručak o kojem će se pričati, nemaju konkurenciju

Omiljeno domaće jelo dobilo je novo ruho – i u ovoj varijanti ga jednostavno morate isprobati!

Objavljeno: 10.04.2025. 16:10h

Ukoliko vam se jede jedno od omiljenih domaćih jela – punjena paprika – a nemate dovoljno vremena da se posvetite spremanju na tradicionalan način, imamo idealan recept za vas!

Lažne punjene paprike podjednako su ukusne kao i obične, a jedina razlika je u tome što vam za pripremu treba svega 15 minuta i donose neku potpuno novu mešavinu ukusa.

Jednom kada isprobate ovaj recept postaće vam omiljeni, a gosti za trpezom će tražiti porciju više.

Sastojci:

  • Crvene babure - 4 kom.
  • Paradajz - 2 kom.
  • Mladi luk - par pera
  • Kobasica ili šunka - 80 g
  • Sir - 100 g
  • Biljno ulje - 2 kašike.
  • Kopar ili bosiljak
  • Beli luk - 2 čena
  • Jaja - 4 kom.
  • So po ukusu

Priprema:

  1. Prepolovite paprike i odstranite seme iz sredine. Potom premažite svaku polovinu uljem sa svih strana, te ih poslažite preko pek papira na pleh.
  2. U jednu posudu razbijte jaja i umutite ih. Na sitne kockice iseckajte paradajz, mladi luk, šunku, kopar/bosiljak, izgnječite beli luk, narendajte sir, pa sve zajedno umešajte sa jajima i zasolite po ukusu.
  3. Dobijenim filom napunite polovine paprika, te ubacite pleh u rernu da se peku na 190 stepeni oko 25 minuta. Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Glossy/E.S./prenosi:B.S.)