sve zanima
Kad pravite testo dodajte ovaj sastojak: Ovaj trik treba da zna svaka domaćica, pecivo će biti neodoljivog ukusa
Zaboravićete na pekaru kada ovo budete probali.
Ukoliko želite da napravite testo baš kakvo prave pekari, primenite nekoliko njihovih najvažnijih saveta i dodajte mu jedan super tajni sastojak.
Ako ste početnik u kuhinji ili vam pak testa ne ispadaju onako kako želite, nekoliko saveta i jedan tajni sastojak pomoći će vam da vam testo fino naraste i da bude veoma ukusno.
Na prvom mestu potrudite se da vam i brašno i kvasac budu sveži.
Pre nego što počnete da mesite, puter i jaja izvadite iz frižidera i ostavite neko vreme na sobnoj temperaturi.
Sledeći korak jeste da ne preterujete s praškom za pecivo ili s kvascem.
Testo uvek ubacujte u već zagrejanu rernu. Idealno bi bilo da sačekate 10-15 minuta od trenutka kada se rerna zagreje, pa tek onda da stavite testo u nju.
I jedan tajni sastojak iskusnih pekara jeste jabukovo sirće.
Potrebno je da dodate samo jednu kašiku ove namirnice i testo će narasti bolje, biće još ukusnije i uspeće vam.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




