Majstorski recept za posnu kosovsku pitu: Nema konkureciju, a svaki zalogaj pravo je uživanje
Foto: Stefan Simonovski / Alamy / Alamy / Profimedia

prijatno

Majstorski recept za posnu kosovsku pitu: Nema konkureciju, a svaki zalogaj pravo je uživanje

Ovakav obrok svideće se celoj vašoj porodici.

Objavljeno:

Tokom posta najteže je smisliti šta za doručak, ali Violeta je donela najlepši recept za pitu od praziluka

Sastojci:

  • 500 gr brašna
  • 1 kašičica soli
  • 300 ml vode
  • 100 ml ulja za premazivanje

Fil:

U toku prženja nemojte soliti krompir već kada završite sa prženjem, jer će se ako solite i mešate tokom pripreme izmrviti.

  • 600 gr praziluka
  • ulje, voda, so, biber, začinska ljuta paprika

Priprema: Umesite jufkice do brašna, soli, vode i ulja. Ostavite testo da malo odstoji, pa razvucite testo, filujte i pecite u zagrejanoj rerni na 210 stepeni Celzijusa na 25 minuta. Postupak pogledajte u videu ispod teksta.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.