Palačinke, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

isprobajte

Uz ovaj trik palačinke vam nikad neće biti gumene i suve! Ako su vam do sada pucale, ovo je rešenje

Ključ je u kombinaciji sastojaka i pravilnom odmoru testa.

Objavljeno: 01.04.2025. 14:50h

U nastavku pročitajte jednostavan trik za palačinke pomoću kog neće biti gumene i suve.

Ključ je u kombinaciji sastojaka i pravilnom odmoru testa. Dodavanje malo mineralne vode će učiniti palačinke laganijim, dok će odmaranje testa omogućiti da se brašno ravnomerno upije, čineći palačinke mekšim i bez grudvica.

Potrebni sastojci

Palačinkefoto: tilialucida / Alamy / Alamy / Profimedia

- 2 jaja

- 250 g običnog brašna

- 300 ml mleka

- 200 ml mineralne vode

- prstohvat soli

- 1 kašika šećera

- 1 kašika ulja ili rastopljenog putera

- malo ulja za tiganj

Način pripreme

U velikoj posudi umutite jaja, zatim dodajte mleko, so i šećer. Postepeno dodajte brašno, stalno mešajući da biste izbegli grudvice. Ulijte mineralnu vodu i lagano promešajte. Na kraju dodajte ulje ili puter i sve još jednom promešajte.

Ostavite testo da odstoji najmanje 20-30 minuta. Ovo je ključ za savršenu teksturu!

Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri i premažite ga sa kapljicom ulja. Sipajte malu količinu testa i zavrtite tiganj da biste je ravnomerno rasporedili. Kada rubovi počnu da tamne i pojave se mehurići, pažljivo okrenite palačinku i pecite još 20-30 sekundi.

(Espreso/ /Prenela PV)