Supa s knedlama, Foto: Bakina kuhinja

da li ste iznenađeni?

Evo kako se profesionalno prave knedle za supu: Dodajte 1 sastojak i neće se raspasti, biće kao iz restorana!

Evo kako da vam knedle uvek uspeju

Objavljeno: 31.03.2025. 13:27h

Supa s knedlama je jedna od omiljenih mnogima. Da li vam se knedle za supu raspadaju ili budu tvrde? Verovatno ne napravite dobru gustinu smese ili ne stavite potreban odnos sastojaka. Otkrivamo vam tajnu savršenih knedli. Potrebno je dodati 1 sastojak.

1. Da ne bi bile gnjecave ili tvrde, stavite prašak za pecivo. Zahvaljujući njemu biće vazdušaste, lepo će da narastu, a ne morate da čekate da smesa odstoji.

Ovakvu supu zovu italijanskim penicilinom! Čini vas zdravim kao dren, ono što sadrži nema nijedna druga

foto: Bakina kuhinja

3. Kako knedle ne bi bile previše velike, stavljajte u supu pola kafene kašičice smese.

4. Kašičicu pre uzimanja smese za prvu knedlu zagrejte u supi, da se smesa ne bi zalepila za nju.

foto: Printscreen

5. Za lep oblik knedli, smesu u kašičici oblikujte prvo o ivicu činije – tako će knedla imati pravilan oblik i biće glatka spolja.

6. Knedle spuštajte uvek u vruću supu.

Bonus video:

(Espreso)