da pucate od zdravlja
Ovakvu supu zovu italijanskim penicilinom! Čini vas zdravim kao dren, ono što sadrži nema nijedna druga
Reč je o hranljivom jelu punom vitamina, minerala i drugih nutrijenata
Da li ste čulu za italijansku supu od povrća i testenine?
Reč je o hranljivom jelu punom vitamina, minerala i drugih nutrijenata
Ako u prodavnici ne možete pronaći testeninu pastinu, možete koristiti i drugu sitnu testeninu za supe, poput orza.
Sastojci
1 l pilećeg bujona
200 g sitne testenine
45 g rendanog parmezana
30 g putera
3 šargarepe
2 štapića celera
1 luk
1-2 čena belog luka
So i biber po ukusu
Sok od limuna za serviranje
Priprema
U većem loncu otopite puter pa propržite sitno naseckanu šargarepu, celer i luk. Dinstajte oko pet minuta dok povrće ne omekša. Dodajte sitno seckani beli luk i nastavite dinstati još jedan minut.
Povrće prebacite u blender ili seckalicu i napravite pire. Vratite pire u lonac i dodajte pileći bujon. Promešajte i začinite solju i biberom.
U lonac dodajte sitnu testeninu i kuvajte je pet do deset minuta dok ne omekša i ne upije ukuse supe. Pred kraj kuvanja dodajte rendani parmezan.
Supu poslužite sa malo sveže ceđenog limunovog soka i dodatnim sirom po želji.
(Espreso/ona.telegraf/Punkufer/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




