Ovakvu supu zovu italijanskim penicilinom! Čini vas zdravim kao dren, ono što sadrži nema nijedna druga
Pastina, Foto: Printscreen/youtube/The Cooking Mawma

da pucate od zdravlja

Ovakvu supu zovu italijanskim penicilinom! Čini vas zdravim kao dren, ono što sadrži nema nijedna druga

Reč je o hranljivom jelu punom vitamina, minerala i drugih nutrijenata

Objavljeno:

Da li ste čulu za italijansku supu od povrća i testenine?

Reč je o hranljivom jelu punom vitamina, minerala i drugih nutrijenata

Ako u prodavnici ne možete pronaći testeninu pastinu, možete koristiti i drugu sitnu testeninu za supe, poput orza.

Sastojci

1 l pilećeg bujona

200 g sitne testenine

45 g rendanog parmezana

30 g putera

3 šargarepe

2 štapića celera

1 luk

1-2 čena belog luka

So i biber po ukusu

Sok od limuna za serviranje

Priprema

U većem loncu otopite puter pa propržite sitno naseckanu šargarepu, celer i luk. Dinstajte oko pet minuta dok povrće ne omekša. Dodajte sitno seckani beli luk i nastavite dinstati još jedan minut.

Povrće prebacite u blender ili seckalicu i napravite pire. Vratite pire u lonac i dodajte pileći bujon. Promešajte i začinite solju i biberom.

U lonac dodajte sitnu testeninu i kuvajte je pet do deset minuta dok ne omekša i ne upije ukuse supe. Pred kraj kuvanja dodajte rendani parmezan.

Supu poslužite sa malo sveže ceđenog limunovog soka i dodatnim sirom po želji.

00:13

RK Partizan, Grobari, AEK, Rukomet

(Espreso/ona.telegraf/Punkufer/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.