Proja, Foto: Aleksandar Tomic / Alamy / Alamy / Profimedia

uživajte u ukusu

Ovako ukusnu proju nikad niste jeli: Sprema se za manje od 20 minuta, topi se u ustima i svaki zalogaj osvaja

Idealna za doručak ili večeru, ali i da je ponesete na posao jer se uopšte ne mrvi

Objavljeno: 10.03.2025. 21:28h

Ako i vi nemate ideju šta da spremite za doručak i večeru, a da je brzo i ukusno ova proja će vas sigurno oduševiti.

Za njenu pripremu vam ne treba mnogo skupih sastojaka, jer već gotovo sve imate u kući, a postupak je toliko jednostavan da čak i dete može da je napravi.

Uzmite jednu posudu sipajte, umutiite viljuškom, ispecite i užvajte.

Sastojci:

  • 2 šolje kukuruznog brašna
  • 1 šolja pšeničnog brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja mleka
  • 1/2 šolje ulja
  • 2 jaja

Priprema:

U činiji pomešati kukuruzno i pšenično brašno, so i prašak za pecivo. Umutiti jaja, pa dodati jogurt, mleko i ulje. Sjediniti sve sastojke i dobro promešati da nema grudvica.

Rernu zagrejati na 200°C. Podmazati pleh ili staviti papir za pečenje. Izliti smesu u tankom sloju. Peći oko 15-20 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju i hrskave ivice.

Možete dodati malo sira ili kajmaka za bogatiji ukus. Za dodatnu hrskavost, pleh dobro zagrej pre sipanja smese.

Bonus video:

(Espreso/Glossy/Ilić Milica/prenela:B.S.)