Sandokan pita, Foto: Youtube /Kuvajte sa Stašom
ukusno
Recept za Sandokan pitu, turski izum koji će vam pomuntiti svest! Slatka, prava, puna "magičnog sastojka"
Mekana i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru
Objavljeno: 07.03.2025. 14:06h
Jelena Jovanović
Potrebno je:
350 g kupovnih kora za pitu
250 g mlevenog maka
250 g šećera
tri jajeta
jedna kesica vanilin šećera
jedna kesicaa praška za pecivo
180 ml jogurta 2,8 posto mlečne masti
180 ml ulja
Za agdu:
400 g šećera
400 ml vode
jedan limun
Priprema:
Jednu koru premažite sa malo otopljrnog maslaca pa stavite drugu koru, i nju premažite. Onda premažite sa delom mak smese pa prekrijte sa dve kore premazane sa maslacem.
Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Zadnju koru premažite umućenim žumancetom. Kolač isecite na željeni oblik. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Vruć kolač prelijte hladnom agdom. Pustite da upije sirup i da se prohladi.
Bonus video:
(Espreso)