obavezno je napravite
Ovo je najbrža posna pita za spremiti: Savršena za Vaskršnji post, a ukusom 10 puta bolja od mrsne
Kada budu gotove, ohladite ih pre posluženja.
Pite su jedna od prvih opcija kada je doručak, pa i večera u pitanju, a recept za posnu pitu sa pečurkama ćete odmah isprobati.
Sastojci za posnu pitu
1 pakovanja kora za pitu
800 g pečuraka šampinjona
malo ulja
malo vode
so
biber
Priprema posne pite
Pečurke oljuštite i isecite na listiće pa propržite na ulju dok ne promene boju i dok sva tečnost iz njih ne ispari. Začinite i sklonite sa strane.
Pomeštajte u čaši u razmeri 50:50 vodu i ulje, pa poprskajte jednu koru za pitu. Potom preko nje stavite još jednu koru i ponovite postupak i onda stavite treću koru i preko nje rasporedite ispržene pečurke. Uvijte kore u oblik rolata i stavite u pleh. Uradite sve sa ostalim korama, sve dok ne potrošite materijal. Pečurke su pune vode i prilikom prženja se smanje, pa ako volite da osetite njihov pun ukus, onda slobodno možete povećati njihovu količinu za pitu.
Kada poređajte sve "štapove" pite, premažite ih sa mešavinom vode i ulja i pecite oko pola sata na 180 stepeni, sve dok ne porumene.
Kada budu gotove, ohladite ih pre posluženja.
Prijatno!
(Espreso/ona.telegraf/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




