Piletina, Foto: PRINTSCREEN/YT/CHEF JACK OVENS

uksuno

Recept za šumsku piletinu će vas oboriti s nogu! Kremasti spoj mesa i pečuraka, mekano zadovoljstvo

U tiganju zagrejte maslac ili ulje, dodajte pileće filee i pržite ih dok ne postanu zlatnobraon

Objavljeno: 07.03.2025. 12:09h

Potrebno je:

4 pileća filea 200 g šampinjona (iseckanih) 1 crveni luk (sitno iseckan) 200 ml pavlake za kuvanje 2 čena belog luka maslac ili ulje za prženje so i biber po ukusu

Priprema:

U tiganju zagrejte maslac ili ulje, dodajte pileće filee i pržite ih dok ne postanu zlatnobraon. Dodajte iseckani crveni luk, beli luk i pečurke, pa dinstajte dok pečurke ne omekšaju. Sipajte pavlaku za kuvanje, posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte dok sos ne postane kremast. Poslužite pileće filee prelivenim kremastim sosom od pečuraka.

Bonus video:

(Espreso)