Suzana Mančić, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

probajte

Suzana Mančić pokazala kakva je domaćica: Ovo je njen recept za posne sarme, evo šta im daje poseban šmek

Voditeljka je od majke naučila brojne recepte za tradicionalne srpske sprecijalitete

Objavljeno: 06.03.2025. 17:46h

Suzana Mančić kulinarske tajne savladala je zahvaljujući majci Veri, koja je bila poreklom Mađarica, pa su njena jela uvek imala poseban ukus i aromu.

Voditeljka je od majke naučila brojne recepte za tradicionalne srpske sprecijalitete, a jedan od njih je i sarma. Posne sarme Suzane Mančić su jednako ukusne, a tajna je u dobro izbalansiranom odnosu pirinča i nadeva, kao i u veličini.

- Na luk propržen na ulju dodam pirinač da se još malo uprži, narendanu šargarepu, suvo grožđe, seckane ili mlevene orahe. Mislim da je čitava caka baš u savijanju, da sve budu jednake veličine. Ne volim velike sarme, ubijaju mi apetit, moraju da budu male i ukusne, dobro uvijene. Kad se poređaju u šerpu, dodam vodu, može da se stavi i ceo paradajz ili paprika, i stavim na laganu vatru, da pućka bar tri sata. Takođe volim da je na kraju zapečem u rerni, pokrivenu preostalim listovima kupusa. I za razliku od ljubavi koja ne može da se podgreva, sarma je sutradan još bolja.

FOTO: Antonio Ahel/ATAImages
FOTO: Antonio Ahel/ATAImages
FOTO: Mateja Stanisavljevic/ATAImage
FOTO: Antonio Ahel/ATAImages
FOTO: Antonio Ahel/ATAImages
FOTO: M.M./ATAImages

Bonus video:

(Espreso/Gloria/Tanja Nikolić/prenela:B.S.)