Testo, Foto: Stefan Simonovski / Alamy / Alamy / Profimedia

probajte

Za sve prave gurmane pogača sa kačkavaljem nešto je neodoljivo: Sočni zalogaji koji se pamte, ovo jelo nema premca

Ko jednom proba poželeće ponovo.

Objavljeno: 04.03.2025. 22:32h

Sastojci:

  • 500 gr brašna
  • 4 jaja
  • 150 gr margarina
  • 200 gr kačkavalja
  • 250 ml mleka
  • 1/2 kvasca
  • malo šećera
  • malo soli
  • malo aleve paprike

Priprema: Otopite kvasac u malo mlakog mleka, sa pola kašičice šećera i brašna. Kad nadođe, sipajte ga u prosejano brašno, pa dodajte jaja i mleko.

Izmešajte varjačom pa dodajte malo soli i omekšali margarin i ujednačite masu. Kačkavalj iseckajte na kockice i umešajte u testo. Na kraju pospite alevu papriku po tragu varjače da dobijete dekorativne kružne pruge.

Pogaču prebacite u tepsiju sa pek-papirom i ostavite je na sobnoj temeraturi da narasta.

Stavite je da se peče u hladnu rernu - čim je uključite na 180C stepeni.

Bonus video:

(Espreso/Lepa i srećna/prenela:B.S.)