Čoko moko torta, Foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

slatko zadovoljstvo

Kremasta čoko moko torta sa gotovim korama pruža užitak koji retko šta može da zaseni: Puna krema, a nije skupa!

Kremasta, ukusna, lepi se za nepce!

Objavljeno: 04.03.2025. 14:04h

Čoko-moko torta sa gotovim korama se jako brzo i jednostavno priprema, tako da, bilo da je spremate kako biste se zasladili samo ili povodom nekog slavlja, ova torta je idealan izbor.

Sastojci:

1 pakovanje gotovih čoko kora

450 ml čokoladnog mleka

300 g mlevene plazme

700 g kisele pavlake

200 g šećera u prahu

500 g šlag krema

550 ml kisele vode

100 g crne čokolade

FOTO: printscreen/ youtube/Kuhinja Sunčane Staze
FOTO: Printscreen/Youtube/DomacireceptiNet
FOTO: Printscreen/Youtube/DomacireceptiNet
FOTO: Printscreen/Youtube/DomacireceptiNet
FOTO: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/Grofastična kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Priprema:

Prvo pripremite prvi fil: šećer u prahu, plazmu i pavlaku i sve dobro promešajte.

Fil podelite na dva jednaka dela, da ima dovoljno za dve korice.

Potom napravite drugi fil: Čvrsto umutite šlag sa kiselom vodom.

Podelite ovaj fil na 3 dela, kako biste imali za dve kore i glazuru.

Na poslužavnik stavite prvu koru, izbockajte je čačkalicom i nalijte sa 150 ml čokoladnog mleka.

Nafilujte koru prvim filom, a potom i drugim, pa ponovite postupak sa drugom korom.

Na treću koru stavite šlag i dekorišite po želji.

Bonus video:

(Espreso)