Od ovog tarta ne postoji ništa bolje! Donosi oazu spokoja, neće biti dovoljno da ga napravite jednom
Tart, Foto: PRINTSCREEN/YT/ BON APPÉTIT BY FATI

uživaćete

Od ovog tarta ne postoji ništa bolje! Donosi oazu spokoja, neće biti dovoljno da ga napravite jednom

Ovaj put, prenosimo vam recept za tart sa čokoladom i pomorandžom.

Objavljeno: 10:09h

Dezerti su poslastica za naše nepce, divna kombinacija slatkih ukusa zbog kojih uvek želimo zalogaj više. Ali ne radi se samo o ukusu - radi se o iskustvu.

Oni su odličan način da se prepustite i date sebi oduška. Posle dugog dana, parče vaše omiljene torte ili kugla sladoleda mogu biti savršeni dodatak.

Ovaj put, prenosimo vam recept za tart sa čokoladom i pomorandžom.

Potrebni sastojci

Tart
Tartfoto: Profimedia

Korica:

300 g mlevenog čoko keksa

100 g "Moja kravica" maslaca

50 ml slatke pavlake

Fil od pomorandže

150 g "Moja kravica" maslaca

90 ml soka od limuna

90 ml soka od pomorandže

1 pomorandža - nastrugana kora

5 jaja

150 g šećera

5 g želatina

Genaž:

150 g čokolade

200 g slatke pavlake

50 g "Moja kravica" maslaca

Način pripreme

U odgovarajuću posudu dodati mleveni čoko keks, zatim puter, i laganim mešanjem ujednačiti smesu. Posle par minuta mešanja, dodati slatku pavlaku i nastaviti sa mešanjem dok se ne dobije kompaktna masa koja se odvaja od ivica posude.

U odgovarajući kalup za tart, prečnika 26 cm, ravnomerno rasporediti masu za koricu. Ostaviti 10-15 minuta u zamrzivaču, da se masa ohladi. U odgovarajuću šerpu dodati maslac i pustiti lagano da se topi uz povremeno mešanje.

Kada se maslac u potpunosti otopi, dodati sok od limuna, sok i narendanu koricu pomorandže.

Uz neprestano mešanje, dodavati jedno po jedno jaje i nastaviti kuvanje na laganoj vatri. Smesi dodati šećer i mešati dok se šećer ne otopi. Skloniti sa vatre.

U masu dodati prethodno potopljen želatin (5 g želatina preliti sa 2 kašike vode i ostaviti da nabubri). Mešati dok se želatin ne otopi.

U kalup sa čokoladnom koricom preliti topao fil od pomorandže. Ostaviti da se ohladi i stegne.

U posudu dodati čokoladu, slatku pavlaku i maslac. Otopiti na pari ili u mikrotalasnoj pećnici.Čokoladni genaž preliti preko tarta i sve ostaviti da se ohladi.

Savet: dekorisati po želji svežim voćem.

11:07

Maja Nikolić pošto nije ušla u finale PZE

(Espreso/ona.telegraf/Recepti/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.