Govedina, Foto: Printscreen/Youtube/ Essen Rezepte

KAKAV TRIK

Evo kako da za sekund omekšate govedinu! Istog trenutka će se raspadati na viljušci, spas za ručak (RECEPT)

Ovakav trik još niste čuli, a spasiće vam ručak!

Objavljeno: 03.03.2025. 11:03h

Jednostavno rešenje, a efikasno. Trebaće vam malo vremena, a imaćete savršenu govedinu koja se raspada koliko je mekana.

Sastojci:

500 g govedine (tankih šnita ili na kockice)

1 kašičica sode bikarbone

1 luk (seckan)

1 kašika putera

pola crvene paprike (seckane)

pola zelene paprike (seckane)

Sos:

1 veliki čen belog luka (sitno seckan) ili 2 manja

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

pola kašičice bibera

malo ljute tucane

1 kašika balzamiko sirćeta

2 kašike maslinovog ulja

1 kašika čili sosa

Evo kako da se meso ne lepi za tiganj tokom prženja: Žena tvrdi da ovo radi "kao od šale", Srpkinje su ovo čekale

Priprema:

Gulaš je jedno od onih jela koje zahteva dugo krčkanje kako bi meso postalo mekano i sočno, a ukusi se savršeno sjedinili. Međutim, šta ako nemate dovoljno vremena za višesatno kuvanje? Uz nekoliko trikova, možete značajno ubrzati pripremu gulaša, a da pritom meso ostane savršeno mekano i ukusno. Otkrivamo vam jednostavan metod koji će za samo 15 minuta omekšati govedinu i skratiti vreme kuvanja – idealno za sve koji žele brz obrok.

Ako želite dodatnu sočnost, ostavite meso u marinadi najmanje 30 minuta pre prženja.

Omekšavanje mesa: Govedinu iseckajte na tanke šnite ili kockice. Posolite meso sodom bikarbonom i dobro ga izmešajte. Ostavite da odstoji 15 minuta. Nakon toga isperite meso hladnom vodom i osušite ga ubrusom.

Kuvaj kao profesionalac! Ovaj nož prolazi čak i kroz najdeblje komade mesa kao kroz puter - bez oštrenja

Priprema sosa: U maloj činiji pomešajte beli luk, so, šećer, biber, ljutu tucanu, balzamiko sirće, maslinovo ulje i čili sos.

U tiganju zagrejte puter, pa dodajte luk. Pržite dok ne omekša. Dodajte meso i pržite dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Dodajte papriku i pržite još par minuta. Sipajte pripremljeni sos preko mesa i povrća. Krčkajte još nekoliko još minuta dok se svi ukusi ne sjedine.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/J.R)