Foto: friday, YAY Media AS / Alamy / Profimedia

recept je tu

Starinski recept za posni kačamak sa pečurkama: Naše bake su ga ovako pravile, u jednom je caka

Da li ste ga nekada pravili?

Objavljeno: 03.03.2025. 10:49h > 10:51h

Sastojci za posni kačamak sa pečurkama:

1 šolja integralnog pirinča,

200g pečuraka,

1 crni luk,

2 čena belog luka,

4 šolje vode,

so i biber po ukusu,

sveži peršun za posipanje.

foto: friday, YAY Media AS / Alamy / Profimedia

Posni kačamak sa pečurkama se priprema na sledeći način:

U loncu prokuvajte vodu.

Dodajte integralni pirinač i kuvajte dok ne omekša, oko 20-25 minuta.

U drugom tiganju zagrejte malo vode. Dodajte crni luk i beli luk, pa dinstajte dok ne postanu staklasti.

Dodajte iseckane pečurke i pržite dok ne omekšaju i ne dobiju zlatno smeđu boju.

Kada je pirinač gotov, procedite višak vode i dodajte pečurke sa lukom. Dobro promešajte.

Poslužite toplo, posuto svežim peršunom.

Bonus video:

(Espreso / Posnajela/ Prenela:M.S.)