Foto: Vladislav Nosick / Alamy / Alamy / Profimedia

dezert

Kaša sa bobičastim voćem je najzdravija, ali i najukusnija: U jednom sastojku je čar, idealno ako postite

Jede vams e nešto slatko, a postite?

Objavljeno: 03.03.2025. 09:35h

Sastojci za posnu kašu sa bobičastim voćem:

1 šolja ovsenih pahuljica,

2 šolje vode,

prstohvat soli,

1 šolja bobičastog voća (borovnice, maline, jagode),

agava sirup ili drugi zaslađivač po želji,

sveže ili suvo voće za dekoraciju (opciono).

Posna kaša sa bobičastim voćem se priprema na sledeći način:

foto: Mykola Lunov / Panthermedia / Profimedia

U šerpu stavite vodu da proključa.

Dodajte ovsene pahuljice i prstohvat soli.

Smanjite vatru na minimum i kuvajte kašu oko 5-7 minuta, dok ne postane gusta i kremasta, povremeno mešajući.

Sklonite sa vatre i ostavite da odstoji nekoliko minuta.

Servirajte kašu sa bobičastim voćem i prelijte agava sirupom.

Po želji, ukrasite svežim ili suvim voćem.

Bonus video:

(Espreso / posnojelo/ Prenela:M.S.)