lepo jelo
Recept starih domaćica: Mladi grašak na vodi kom ovi začini daju poseban ukus, davićete se u njemu
Morate probati ovaj recept
Ukoliko ste počeli da postite, a u nekom momentu nemate ideju šta da spremate, jer ste u gužvi ili umorni sa posla, uvek postoji jelo koje možete brzo da napravite, a da bude toliko ukusno da poželite da ga jedete svaki dan.
Ono što je bitno jeste da posle dobrog ručka, uvek možete da se zasladite ukusnom poslasticom, a takva je posna žito torta na vodi.
Priprema je i više nego jednostavna, a ukus je fenomenalan.
Deca, a i odrasli jela na kašiku i te kako vole, a za vas je tu sada mladi grašak na vodi. Nećete osetiti da nema mesa ili ulja, jer začini daju ukus koji ne može rečima da se opiše.
Svi sastojci i recept su tu:
- so
- mladi grašak - 1 kilogram
- brašno - 2 kašike
- voda - 2 litre
- beli luk - 4 čena
- crni luk - 2 glavice
- mirođija i peršun - 1 vezica
- šargarepa - 2
- začine - 2 kašike
Ovo je priprema:
Prvo očistite mladi grašak, a onda ga nalijte sa dve litre vode.
Dodajte šargarepu koju se isekli na kolutiće, crni luk i kuvajte dok grašak ne postane mekan.
Posle se dodajte vezica peršuna i mirođije i beli luk.
Nakon što ste to dodali, stavlja se mlevenu zelen (može i kupovni sušeni začin, celer, paškanat).
Brašno se razmuti u hladnoj vodi, pa se dodaje u šerpu.
Posolite po ukusu i sklonite sa ringle.
Vaše jelo je gotovo i u njemu možete da uživate.
Bonus video:
(Espreso / Posnajela/ Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




