Recept starih domaćica: Mladi grašak na vodi kom ovi začini daju poseban ukus, davićete se u njemu
Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

lepo jelo

Recept starih domaćica: Mladi grašak na vodi kom ovi začini daju poseban ukus, davićete se u njemu

Morate probati ovaj recept

Objavljeno:

Ukoliko ste počeli da postite, a u nekom momentu nemate ideju šta da spremate, jer ste u gužvi ili umorni sa posla, uvek postoji jelo koje možete brzo da napravite, a da bude toliko ukusno da poželite da ga jedete svaki dan.

Ono što je bitno jeste da posle dobrog ručka, uvek možete da se zasladite ukusnom poslasticom, a takva je posna žito torta na vodi.

Priprema je i više nego jednostavna, a ukus je fenomenalan.

Deca, a i odrasli jela na kašiku i te kako vole, a za vas je tu sada mladi grašak na vodi. Nećete osetiti da nema mesa ili ulja, jer začini daju ukus koji ne može rečima da se opiše.

Svi sastojci i recept su tu:

  • so
  • mladi grašak - 1 kilogram
  • brašno - 2 kašike
  • voda - 2 litre
  • beli luk - 4 čena
  • crni luk - 2 glavice
  • mirođija i peršun - 1 vezica
  • šargarepa - 2
  • začine - 2 kašike

Ovo je priprema:

Prvo očistite mladi grašak, a onda ga nalijte sa dve litre vode.

Dodajte šargarepu koju se isekli na kolutiće, crni luk i kuvajte dok grašak ne postane mekan.

Posle se dodajte vezica peršuna i mirođije i beli luk.

Nakon što ste to dodali, stavlja se mlevenu zelen (može i kupovni sušeni začin, celer, paškanat).

Brašno se razmuti u hladnoj vodi, pa se dodaje u šerpu.

Posolite po ukusu i sklonite sa ringle.

Vaše jelo je gotovo i u njemu možete da uživate.

Bonus video:

38:44

28.02.2025. PULS SRBIJE 3 DEO

(Espreso / Posnajela/ Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.