recept do bola
Idealna za doručak, ali i večeru: Ko posti nema potrebe da brine, carska pita će ga oduvati ukusom u sekundi
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-35 minuta
Sastojci za posnu carsku pitu:
2 šolje kukuruznog brašna,
2 šolje vode,
1 šolja spanaća,
1/2 šolje crnog luka,
1/2 šolje crvene paprike,
1/2 šolje kukuruza (opciono),
1 kašičica praška za pecivo,
so po ukusu.
Posna carska pita se priprema na sledeći način:
U posudi pomešajte kukuruzno brašno, vodu, iseckani spanać, crni luk, crvenu papriku, kukuruz, prašak za pecivo i so. Dobro izmešajte smesu da postane glatka.
Prelijte smesu u podmazan pleh za pečenje.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-35 minuta, ili dok pita ne postane zlatno smeđa i hrskava.
Bonus video:
(Espreso / Posnajela/Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




